Túrós-ribizlis charlotte
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rumiszivi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
33g ribizlidzsem93 kcal
A töltelékhez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
6 kcal
-
67g piros ribizli37 kcal
-
3g zselatin11 kcal
-
17g víz0 kcal
Összesen
539
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
200g ribizlidzsem556 kcal
A töltelékhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
400g piros ribizli220 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
3232
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
16.2g tojás20 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
-
9.8g ribizlidzsem27 kcal
A töltelékhez
-
12.3g tehéntúró18 kcal
-
14.7g joghurt9 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
-
12.3g habtejszín36 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
19.7g piros ribizli11 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
4.9g víz0 kcal
Összesen
158
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 862.4 g
-
Cink 110 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 300 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.2 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 220.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
539
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.4 g
Zsír
-
Összesen 133.9 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1397 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5174.3 g
-
Cink 658 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 1085 mg
-
Vas 511 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 1800 mg
-
Nátrium 755 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 385.4 g
-
Cukor 250 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1321.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1251 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 302 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 1000 mg
-
Retinol - A vitamin: 1231 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1661 micro
Összesen
3232
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.4 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 ek porcukor
A töltelékhez
-
25 dkg tehéntúró
-
300 g joghurt
-
6 ek porcukor
-
250 ml habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
-
400 g piros ribizli
-
20 g zselatin
-
1 dl víz
Elkészítés
A piskótához
- A 6 tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, a6 tojássárgáját a 6 evőkanál porcukorral kikeverjük (fehéredésig), apránként hozzáadjuk a 6 evőkanál lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojáshabot.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben, előremelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük a piskótát, majd még forrón kiborítjuk egy lisztezett konyharuhára, a papírt lehúzzuk róla, feltekerjük, éshagyjuk kihűlni.
- A kihűlt piskótatekercset megkenjük ribizli- vagy áfonyalekvárral, majd felszeleteljük (kb.18-20 szeletre lesz szükségünk).
- Folpack-kal kibélelünk egy tálat, majd az alját és az oldalát kirakjuk a piskótatekercsekkel (5-6 db tegyük félre a tetejére),és elkészítjük a túrós-joghurtos tölteléket.
- A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, a túrót összekeverjük a joghurtokkal és a 6 kanál cukorral, és óvatosan összekeverjük a felvert tejszínnel. A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk, majd összekeverjük a túrós masszával, és ekkor beletesszük aleszárazott, megmosott ribizlit.
- A kapott ribizlis masszát óvatosan beöntjük a tekercsekre, kicsit eligazítjuk, a félrerakott tekercseket ráhelyezzük a massza tetejére (ami majd a sütemény alja lesz), lezárjuk folpack-kal, ésminimum 5 órára a hűtő alsó részébe dugjuk.
- Ha alaposan lehűlt, tányér segítségével kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk a folpack-ot, és kedvünk szerint még tejszínhabbal díszítjük, vagymegszórjuk porcukorral,vagy csak így "a maga természetes szépségében" tálaljuk. :D
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x37
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3082
- Feltöltés dátuma: 2012. július 12.
Ajánló
Azoknak ajánlom, akik szeretik a kissé savanykásabb ízeket és a túrót és a joghurtot és a piskótát... :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Rumiszivi
91 recept
A nővérem meglepett egy kiló ribizlivel, gondoltam, a fiam névnapjára készítek belőle valami finom tortát. Már régóta szemezgettem a charlotte-tortákkal, most végre ki is próbáltam, szerintem sikerült. :)