r
Nosalty Logó

Túrós-ribizlis charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Túrós-ribizlis charlotte
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 539 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 3232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.4 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 539 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    133.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5174.3 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1800 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.4 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1321.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    302 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1661 micro
Összesen 3232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A 6 tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, a6 tojássárgáját a 6 evőkanál porcukorral kikeverjük (fehéredésig), apránként hozzáadjuk a 6 evőkanál lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojáshabot.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előremelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük a piskótát, majd még forrón kiborítjuk egy lisztezett konyharuhára, a papírt lehúzzuk róla, feltekerjük, éshagyjuk kihűlni.
  3. A kihűlt piskótatekercset megkenjük ribizli- vagy áfonyalekvárral, majd felszeleteljük (kb.18-20 szeletre lesz szükségünk).
  4. Folpack-kal kibélelünk egy tálat, majd az alját és az oldalát kirakjuk a piskótatekercsekkel (5-6 db tegyük félre a tetejére),és elkészítjük a túrós-joghurtos tölteléket.
  5. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, a túrót összekeverjük a joghurtokkal és a 6 kanál cukorral, és óvatosan összekeverjük a felvert tejszínnel. A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk, majd összekeverjük a túrós masszával, és ekkor beletesszük aleszárazott, megmosott ribizlit.
  6. A kapott ribizlis masszát óvatosan beöntjük a tekercsekre, kicsit eligazítjuk, a félrerakott tekercseket ráhelyezzük a massza tetejére (ami majd a sütemény alja lesz), lezárjuk folpack-kal, ésminimum 5 órára a hűtő alsó részébe dugjuk.
  7. Ha alaposan lehűlt, tányér segítségével kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk a folpack-ot, és kedvünk szerint még tejszínhabbal díszítjük, vagymegszórjuk porcukorral,vagy csak így "a maga természetes szépségében" tálaljuk. :D
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x37
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3082
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 12.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akik szeretik a kissé savanykásabb ízeket és a túrót és a joghurtot és a piskótát... :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

A nővérem meglepett egy kiló ribizlivel, gondoltam, a fiam névnapjára készítek belőle valami finom tortát. Már régóta szemezgettem a charlotte-tortákkal, most végre ki is próbáltam, szerintem sikerült. :)

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...