r
Nosalty Logó

Túrós rétes baracköntettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós rétes baracköntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A réteshez

Az öntethez

Összesen 337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A réteshez

Az öntethez

Összesen 2697 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A réteshez

Az öntethez

Összesen 158 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.2 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.9 g

Zsír

  • Összesen
    154.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5537.7 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    973 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1601 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    944 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    887 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    552 micro
  • β-crypt
    180 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 2697 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A réteshez

Az öntethez

Elkészítés

A réteshez

  1. A túrót a tojássárgájával, 2-3 evőkanál tejföllel, a rumba áztatott mazsolával, 1 egész citrom reszelt héjával, 1/2 citrom levével, az aromákkal és az édesítőszerrel összekeverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk.
  2. 2 réteslapot egymásra fektetünk. Az olvasztott vajat elkeverjük a maradék tejföllel, meglocsoljuk vele a réteslapot, csíkban rátesszük a túrós töltelék negyedét, feltekerjük, a tetejét is megkenjük a vajas tejföllel. Tepsibe tesszük, a többi lapot is így töltjük meg.
  3. Addig sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz.
  4. A baracköntethez a barackokat apró kockákra vágjuk, feltesszük főni a hozzávalókkal. Addig forraljuk, amíg levének nagy részét elfőtte, és szirupszerűvé vált.
  5. A melegen felszeletelt rétest nyakon öntjük a forró öntettel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5279
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 18.

Ajánló

Kalóriaszegény édesség, amit a barack üdévé, nyáriassá tesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kevés időnk volt, és elfogott minket az édesség vágy. Gondoltuk, megcsináljuk ezt az igazán finom és cukormentes édességet . Mindenkinek csak ajánlom! :)

Hozzávalók

A réteshez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek