Túrós pite sárgabarackkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
56g finomliszt205 kcal
-
9g porcukor34 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
2g sertészsír17 kcal
-
0g só0 kcal
-
19g tejföl37 kcal
A töltelékhez
-
94g tehéntúró138 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
Az összeállítás
-
38g sárgabarack17 kcal
-
4g zsemlemorzsa15 kcal
-
7g tojás9 kcal
Összesen
827
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
450g finomliszt1638 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g tejföl297 kcal
A töltelékhez
-
750g tehéntúró1103 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
Az összeállítás
-
300g sárgabarack134 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
6607
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
17.8g finomliszt65 kcal
-
2.8g porcukor11 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
9.9g vaj71 kcal
-
0.6g sertészsír5 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.9g tejföl12 kcal
A töltelékhez
-
29.6g tehéntúró44 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
3.2g tejföl6 kcal
-
3.2g tojásfehérje2 kcal
Az összeállítás
-
11.8g sárgabarack5 kcal
-
1.2g zsemlemorzsa5 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
Összesen
262
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.9 g
Zsír
-
Összesen 43.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1106.7 g
-
Cink 245 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 189 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 341 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.5 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 154.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 331 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 24 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 113 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 442 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
827
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 215.4 g
Zsír
-
Összesen 346.4 g
-
Telített zsírsav 195 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1662 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8853.7 g
-
Cink 1958 mg
-
Szelén 256 mg
-
Kálcium 1192 mg
-
Vas 1512 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 2730 mg
-
Nátrium 826 mg
-
Réz 76 mg
-
Mangán 64 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 652.3 g
-
Cukor 280 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1239.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2648 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 222 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 189 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 902 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 913 mg
-
Retinol - A vitamin: 2337 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 3540 micro
-
β-crypt 319 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1506 micro
Összesen
6607
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.5 g
-
Cink 77 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 60 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 36 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
450 g finomliszt
-
70 g porcukor
-
2 db tojássárgája
-
250 g vaj
-
1 ek sertészsír
-
1 csipet só
-
150 ml tejföl
A töltelékhez
-
750 g tehéntúró
-
2 db tojás
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
150 g cukor
-
4 ek tejföl
-
2 db tojásfehérje
Az összeállítás
-
300 g sárgabarack
-
3 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A tésztához
- Szitáljuk egy keverőtálba a lisztet a porcukorral együtt, adjunk hozzá egy csipet sót, a kockára vágott, hideg vajat és a zsírt, majd morzsoljuk el.
- A tejfölbe üssük bele a két tojássárgáját (a fehérjét tegyük félre), és kavarjuk el benne, majd adjuk a tésztához, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll.
- Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe egy órára.
A töltelékhez
- A töltelékhez egy tojást tálba ütünk, és hozzáadjuk a másik tojássárgáját (a fehérjét, ahogy a tésztánál, szintén félretesszük). A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot is.
- A cukros tojást keverjük el a túróval és a tejföllel.
- A félretett három tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a túrós keverékbe, ezzel lazítjuk a tölteléket.
Az összeállítás
- Vágjunk ki két darab, a tepsi méretének megfelelő sütőpapírt. A sütőpapíron nyújtsuk ki a tésztát, a lelógó tésztát vágjuk le, majd tegyük sütőpapírral lefelé fordítva a tepsibe.
- Szórjuk meg a tésztát zsemlemorzsával, majd oszlassuk el rajta az túrótölteléket, a tetejébe pedig nyomjuk bele a felezett sárgabarackokat.
- A maradék tésztát ugyanígy sütőpapíron nyújtsuk ki, de most a sütőpapíros oldala legyen felül, amikor a túróra borítjuk.
- Húzzuk le róla a papírt, kenjük le felvert tojással, villával szurkáljuk meg, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 40-45 percre, amíg a teteje szép barna nem lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x33
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 281
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 21045
- Feltöltés dátuma: 2018. június 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Dávid
350 recept
Szeretem azokat a recepteket, amikor két bevált dolgot ötvözve kijön egy harmadik. Ehhez most az almás pite receptem tésztáját és a túrós pitém töltelékét használtam fel.