r
Nosalty Logó

Túrós pite sárgabarackkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Túrós pite sárgabarackkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállítás

Összesen 827 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállítás

Összesen 6607 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállítás

Összesen 262 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.7 g
  • Cink
    245 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    189 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 827 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.4 g

Zsír

  • Összesen
    346.4 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8853.7 g
  • Cink
    1958 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    1512 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2730 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    64 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    652.3 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1239.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2648 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    189 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2337 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    3540 micro
  • β-crypt
    319 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 6607 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállítás

Elkészítés

A tésztához

  1. Szitáljuk egy keverőtálba a lisztet a porcukorral együtt, adjunk hozzá egy csipet sót, a kockára vágott, hideg vajat és a zsírt, majd morzsoljuk el.
  2. A tejfölbe üssük bele a két tojássárgáját (a fehérjét tegyük félre), és kavarjuk el benne, majd adjuk a tésztához, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll.
  3. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe egy órára.

A töltelékhez

  1. A töltelékhez egy tojást tálba ütünk, és hozzáadjuk a másik tojássárgáját (a fehérjét, ahogy a tésztánál, szintén félretesszük). A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot is.
  2. A cukros tojást keverjük el a túróval és a tejföllel.
  3. A félretett három tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a túrós keverékbe, ezzel lazítjuk a tölteléket.

Az összeállítás

  1. Vágjunk ki két darab, a tepsi méretének megfelelő sütőpapírt. A sütőpapíron nyújtsuk ki a tésztát, a lelógó tésztát vágjuk le, majd tegyük sütőpapírral lefelé fordítva a tepsibe.
  2. Szórjuk meg a tésztát zsemlemorzsával, majd oszlassuk el rajta az túrótölteléket, a tetejébe pedig nyomjuk bele a felezett sárgabarackokat.
  3. A maradék tésztát ugyanígy sütőpapíron nyújtsuk ki, de most a sütőpapíros oldala legyen felül, amikor a túróra borítjuk.
  4. Húzzuk le róla a papírt, kenjük le felvert tojással, villával szurkáljuk meg, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 40-45 percre, amíg a teteje szép barna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x33
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 21045
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem azokat a recepteket, amikor két bevált dolgot ötvözve kijön egy harmadik. Ehhez most az almás pite receptem tésztáját és a túrós pitém töltelékét használtam fel.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...