r
Nosalty Logó

Túrós pite Macko Mancitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macko Manci
Túrós pite Macko Mancitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 899 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7184 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1683.6 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 899 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    257.3 g

Zsír

  • Összesen
    328.3 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13469.2 g
  • Cink
    2608 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    2069 mg
  • Vas
    2014 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    4416 mg
  • Nátrium
    1662 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    84 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    785.2 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1151.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2714 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    1098 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2583 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1550 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1799 micro
Összesen 7184 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.5 g
  • Cink
    100 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    46 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd két részre osztjuk.
  2. Sütőpapírra körberajzoljuk a tepsit kétszer, és ezen nyújtjuk ki a lapokat.
  3. Az elsőt rajta is hagyjuk az egyik papíron, úgy tesszük a tepsibe.
  4. A tölteléket elkészítjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját belekeverjük a túróba, míg a fehérjét habbá verve adjuk hozzá. Minden hozzávalóval összekeverjük.
  5. A tölteléket ráöntjük a tepsiben lévő lapra.
  6. A másik sütőpapíron lévő tésztát ráfordítjuk a töltelékre, majd lehúzzuk róla a papírt. Így nem szakad el a tészta, szépen lehet beborítani.
  7. Villával megszurkáljuk, sűrűn, hogy a gőz távozhasson, ne repedjen meg a süti teteje.
  8. Egy egész tojással megkenjük a süteményt.
  9. Ha almásat készítünk, megszórjuk a tojás után kristálycukorral, finom, ropogós lesz tőle a teteje.
  10. Megsütjük. (Nekem gázsütőm van, 6-os fokozat, 35-40 perc.) Tűpróba, és szép piros tető jelzi, hogy kész.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35×25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13995
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 30.

Ajánló

Ősszel almával készítem: 2 kg almát meghámozok, feldarabolom, kiveszem a magházat és ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, pici citromlével megpárolom, amíg elfő a leve, majd kihűtöm. A tésztára szórok kb. 2-3 evőkanál búzadarát, és ráöntöm a tölteléket. Jöhet a teteje, tojással lekenem, cukorral megszórom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós pite Macko Mancitól
Macko Manci 4 recept

Volt egy kedvenc hipermarketem, amely már nincs Magyarországon, ő jelentetett meg egy szakácskönyvet vásárlói receptjeivel. Nagyon tetszett a recept neve, kipróbáltam, és tényleg igaz! Most, hogy itt az ősz, megkívántam almával is, de csak a túrósomról van kép, ezért került ez a recept fel... De bármilyen más töltelékkel finom lehet.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...