Túrós pite epres-rebarbarás szósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
22g vaj159 kcal
-
4g tejföl9 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
56g finomliszt202 kcal
A túrós töltelékhez
Az öntethez
Összesen
812
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
200g vaj1434 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
A túrós töltelékhez
-
1000g tehéntúró1470 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
80g tejföl158 kcal
Az öntethez
Összesen
7305
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
6.5g vaj46 kcal
-
1.3g tejföl3 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
8.1g porcukor31 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16.1g finomliszt59 kcal
A túrós töltelékhez
Az öntethez
-
9.7g eper3 kcal
-
2.2g rebarbara0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.5g étkezési keményítő2 kcal
-
0.8g víz0 kcal
Összesen
235
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1557.7 g
-
Cink 290 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 224 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 515 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.8 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 168.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 28 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 134 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
812
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 267.3 g
Zsír
-
Összesen 298.1 g
-
Telített zsírsav 166 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1941 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14019.7 g
-
Cink 2610 mg
-
Szelén 299 mg
-
Kálcium 2238 mg
-
Vas 2016 mg
-
Magnézium 281 mg
-
Foszfor 4633 mg
-
Nátrium 1758 mg
-
Réz 101 mg
-
Mangán 85 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 880.5 g
-
Cukor 470 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1513.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 171 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 251 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1202 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 396 micro
-
Kolin: 1269 mg
-
Retinol - A vitamin: 2107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 396 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2201 micro
Összesen
7305
kcal
- 9% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.5 g
-
Cink 84 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 65 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 39 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Mivel viszonylag sok benne a vaj, ezért érdemes az összegyúrt tésztát 20 percig hűtőben pihentetni. Így később könnyebben tudjuk majd kinyújtani, és nem fog szakadni. Addig elkészítjük a tölteléket.
- A pihentetett tésztát két részre osztjuk, majd az egyik adag tésztát tepsi méretűre nyújtjuk.
- A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük, és beletesszük a kinyújtott tésztalapot.
- Felvert tojással megkenjünk a tészta tetejét, és 175 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
- Az elősütés után a tésztára tesszük a túrós tölteléket, majd a tetejére a másik adag kinyújtott tésztát.
- A felső tésztalap tetejét megkenjük tojássárgájával, majd 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük a pitét.
- Amíg a pite sül, azalatt elkészítjük az epres-rebarbarás szót.
A túrós töltelékhez
- A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliarúd kikapargatott belsejét.
- A cukros tojássárgáját elkeverjük a túróval és a tejföllel.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrós keverékbe, ezzel lazítjuk a tölteléket.
Az öntethez
- A megtisztított és apróra vágott epret és rebarbarát egy edénybe tesszük.
- Megszórjuk a cukorral, hozzáadunk 3 evőkanál vizet, és fedő alatt 10 percig főzzük.
- Ha már levet eresztett, akkor botmixerrel pürésítjük a szószt, majd hagyjuk kicsit hűlni.
- Egy tálban az étkezési keményítőhöz kanalazunk kevés szószt, jól kikeverjük, majd hozzáadjuk az epres-rebarbarás püréhez.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 33x24
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 187
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 12711
- Feltöltés dátuma: 2013. május 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Dávid
350 recept
Igazi klasszikus sütemény egy kis csavarral. A nagymama hamisíthatatlan vasárnapi desszertje, amit én eddig sosem készítettem, ezért éppen itt volt az ideje.