r
Nosalty Logó

Túrós pite epres-rebarbarás szósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Túrós pite epres-rebarbarás szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az öntethez

Összesen 812 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az öntethez

Összesen 7305 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az öntethez

Összesen 235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1557.7 g
  • Cink
    290 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    224 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    28 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    134 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 812 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.3 g

Zsír

  • Összesen
    298.1 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14019.7 g
  • Cink
    2610 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    2238 mg
  • Vas
    2016 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    4633 mg
  • Nátrium
    1758 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    85 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    880.5 g
  • Cukor
    470 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1513.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    1269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2201 micro
Összesen 7305 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.5 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Mivel viszonylag sok benne a vaj, ezért érdemes az összegyúrt tésztát 20 percig hűtőben pihentetni. Így később könnyebben tudjuk majd kinyújtani, és nem fog szakadni. Addig elkészítjük a tölteléket.
  2. A pihentetett tésztát két részre osztjuk, majd az egyik adag tésztát tepsi méretűre nyújtjuk.
  3. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük, és beletesszük a kinyújtott tésztalapot.
  4. Felvert tojással megkenjünk a tészta tetejét, és 175 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
  5. Az elősütés után a tésztára tesszük a túrós tölteléket, majd a tetejére a másik adag kinyújtott tésztát.
  6. A felső tésztalap tetejét megkenjük tojássárgájával, majd 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük a pitét.
  7. Amíg a pite sül, azalatt elkészítjük az epres-rebarbarás szót.

A túrós töltelékhez

  1. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliarúd kikapargatott belsejét.
  2. A cukros tojássárgáját elkeverjük a túróval és a tejföllel.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrós keverékbe, ezzel lazítjuk a tölteléket.

Az öntethez

  1. A megtisztított és apróra vágott epret és rebarbarát egy edénybe tesszük.
  2. Megszórjuk a cukorral, hozzáadunk 3 evőkanál vizet, és fedő alatt 10 percig főzzük.
  3. Ha már levet eresztett, akkor botmixerrel pürésítjük a szószt, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  4. Egy tálban az étkezési keményítőhöz kanalazunk kevés szószt, jól kikeverjük, majd hozzáadjuk az epres-rebarbarás püréhez.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12711
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi klasszikus sütemény egy kis csavarral. A nagymama hamisíthatatlan vasárnapi desszertje, amit én eddig sosem készítettem, ezért éppen itt volt az ideje.

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...