r
Nosalty Logó

Túrós pite 9. - pudinggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Túrós pite 9. - pudinggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 889 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1386.6 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 889 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140 g

Zsír

  • Összesen
    254.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8319.7 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1436 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    2885 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    616.4 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    557 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 5328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.7 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A kétféle lisztet, a porcukrot, a sütőport, a tojást és a darabokra csipkedett margarint egy tálban dolgozzuk sima tésztává, majd 30 percre tegyük a hűtőbe.
  2. A tojásokat válasszuk szét. A túrót keverjük ki a sárgájukkal, a kétféle cukorral és a citromhéjjal. A fehérjékből verjünk kemény habot, és apránként forgassuk bele a pudingport úgy, hogy közben ne törjük össze. A kapott masszát óvatos mozdulatokkal adagoljuk a túrókrémhez.
  3. A hűtőből kivett tésztát szedjük ketté, és mindkét adagot nyújtsuk ki 35x25 cm-es téglalappá. Az egyikkel béleljünk ki egy megfelelő méretű tepsit, és egyenletesen kenjük szét rajta a túrókrémet.Végül fedjük be a másik lappal, és villával szurkáljuk meg.
  4. Előmelegített sütőben süssük, majd hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 23239
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 07.

Ajánló

Felszeletelve, tejszínhabbal vagy porcukorral díszitve tálaljuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a süteményt egy újságban láttam, megtetszett, megsütöttem. Egyszerű, de annál finomabb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...