r
Nosalty Logó

Túrós pite 10. - sima és kapros

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Túrós pite 10. - sima és kapros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1048 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4192 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2280.4 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.1 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    172 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 1048 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.9 g

Zsír

  • Összesen
    154.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9121.6 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1575 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    3214 mg
  • Nátrium
    1548 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.5 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    688.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1386 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    1048 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1334 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1759 micro
Összesen 4192 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.1 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk.
  2. Egyik lapot tepsibe tesszük, rá a tölteléket, és bevonjuk a másik tésztával.
  3. A töltelékhez az 5 tojássárgáját, 10 dkg cukrot habosra keverjük, majd hozzáadunk 50 dkg túrót. Hozzáadjuk a habot. Tehetünk bele mazsolát is. A tészta tetejét megkenjük tojással, villával mintázunk rá.
  4. A kapros túrós pitét is ugyan így készítjük, csak a töltelékbe apróra vágott kaprot teszünk.
  5. Sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11682
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós pite 10. - sima és kapros
TraRita 118 recept

A túrós sütik alapból a kedvenceim. Gyerekkoromban irtóztam a kaportól. Nem tudom, miért. Aztán megváltozott az életem, kismama lettem, és azóta a kapros ételek, sütik a kedvenceim közé tartoznak :).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...