r
Nosalty Logó

Túrós nokedli ahogy Papillon készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Häxa
Túrós nokedli ahogy  Papillon készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 561 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 2245 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 219 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.8 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 561 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    116.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5191.1 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1526 mg
  • Nátrium
    1377 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    565.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 2245 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.2 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A nokedlihez

A tálaláshoz

Elkészítés

A nokedlihez

  1. A túrót, tojást, lisztet, sót, kaprot összekeverjük, kicsit állni hagyjuk. Kb. olyan sűrűnek kell lennie, mint a normális nokedlitészta.
  2. Vizet forralunk egy kevés sóval és olajjal, ha már lobog, a tésztát beleszaggatjuk, átkavarjuk, és szinte azonnal feljönnek a knöpflik a víz tetejére, tehát kész is van. Leszűrjük.
  3. Kevés olajon, de nagy serpenyőben az apróra vágott hagymát és bacont megpirítjuk, a leszűrt nokedlit beleforgatjuk, picit piríthatjuk is, ha az éhségünk foka még engedi.
  4. Tejföllel, reszelt sajttal, esetleg még egy kis kaporral megszórva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3676
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez igazából a Quarkknöpfle saját ízlésre variálva, kicsit turbósabb-magyarosabb változatban. Amúgy egyszerűségéhez képest nagyon finom - szerintem.

Hozzávalók

A nokedlihez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...