r
Nosalty Logó

Túrós labdabukták

5,0

2 ÉRTÉKELÉS27 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Andi80_
Túrós labdabukták recept | Nosalty
0 seconds of 1 minute, 44 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
01:44
01:44
 
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Lekenni

674
Kalória
20.8g
Fehérje
90.3g
Szénhidrátok
24.3g
Zsír
62.1g
Víz
72g
Koleszterin
3.1g
Rost
13.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenni

Összesen 674 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenni

Összesen 3373 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenni

Összesen 281 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.9 g
  • Cink
    105 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 674 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    121.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4124.7 g
  • Cink
    527 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    408 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1205 mg
  • Nátrium
    1069 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    310.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3373 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.6 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint.
  3. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Közben a sütőformát egész vékonyan kikenjük margarinnal, és megszórjuk liszttel.
  5. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, ahol kb. ujjnyi vastagra elnyújtjuk.
  6. Egy nagyobb pogácsa vagy fánk kiszúróval kiszaggatjuk.

Töltelékhez

  1. A töltelékhez a túrót villával áttörjük, majd a cukrokkal és a tojással alaposan összeforgatjuk.
  2. Minden tészta közepére rakunk 1 teáskanálnyi tölteléket.
  3. A tésztát a kezünkbe fogjuk, a széleit batyu szerűen összefogjuk, összenyomjuk, majd gombócot formázunk.
  4. A buktákat az előkészített formába rendezzük.
  5. A sütőt előmelegítjük. Addig letakarva hagyjuk kb. 20-25 percet kelni.

Lekenni

  1. A bukták tetejét vékonyan lekenjük olvasztott margarinnal.
  2. 180 fokon 23 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 23 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Hajnali ötkor kidobott az ágy. Sajnos vagy épp szerencsére, kiskorom óta nagyon rossz alvó vagyok. Ma el is határoztam, hogy nem tétlenkedek, hanem valami finomsággal lepem meg a családot, mire felkel. Volt a hűtőben túró, ezért bedagasztottam egy adag édes, kelt tésztát, és kerek buktákat készítettem túrós töltelékkel. Nemrég kaptam Páromtól egy ovális kerámia tálat, amit most ezekkel a buktalabdákkal avattam fel. Nem csináltam túl édesre, mert a férfinép inkább így kedveli. Aki szereti, reszelhet citromhéjat a töltelékbe, vagy gazdagíthatja mazsolával is. A szaggatás során keletkezett egy kevés hulladék tészta, amit újra összedolgoztam, kicsit kelesztettem, majd apró korongokat szaggatva, forró olajban kisütve lett pár darab fánkgolyó.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!