r
Nosalty Logó

Túrós krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Túrós krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1508.5 g
  • Cink
    196 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    152 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    603 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 1563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    287.3 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6033.8 g
  • Cink
    784 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1545 mg
  • Vas
    608 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    809.1 g
  • Cukor
    518 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2544 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1604 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 6248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a vajjal (vagy sütőmargarinnal) elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a sütőport és a tojásokat, majd jól összedolgozzuk.
  2. Ebből 2 lapot sütünk tepsi hátán, sütőpapíron.
  3. Elkészítjük a krémet: a tejben sűrűre főzzük a pudingport, és hagyjuk hűlni.
  4. Közben a margarint a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot, a mazsolát és a kihűlt pudingot.
  5. Kidolgozzuk a krémet, és ezzel megtöltjük a lapokat.
  6. A legfelső lapot megszórjuk porcukorral.
  7. Pihentetjük néhány órát, majd szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x24x5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 30948
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ne ijdejünk meg: a tésztalapok sütés után kõkemények, de ha megkenjük a krémmel, és pihentetjük néhány órát,  puha, omlóssá válnak .

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...