r
Nosalty Logó

Túrós kocka Nikóka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Túrós kocka Nikóka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 4797 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 315 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.8 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.2 g

Zsír

  • Összesen
    286 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13207.9 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1323 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1710 mg
  • Nátrium
    8561 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2506 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1597 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 4797 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    871.8 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Kenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A sót a liszttel, a reszelt sajttal keverjük el, majd morzsoljuk bele a margarint.
  2. Az élesztőt keverjük el a hideg tejben a tejföllel, tojássárgával. Majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez. A tésztát jól dolgozzuk ki, és pihentessük kb. 20 percet.
  3. Majd nyújtsuk ki és morzsoljuk rá a túrót, kissé nyomkodjuk rá. Ezután hajtsuk fel az egyik szélét, és erre hajtsuk rá a másik szélét. Pihentessük a tésztát minimum 20 percig. Majd kinyújtás után ismételjük meg a hajtogatást. Csomagoljuk be a tésztát egy zacskóba.
  4. Ezután pihentessük a hűtőben egy éjszakát. Másnap ismételjük meg a hajtogatást kétszer, miközben minimum 20 percet pihen a tészta.
  5. Majd nyújtsuk ki, kenjük meg tojással. Megszórhatjuk reszelt sajttal. Ha így teszünk, akkor a nyújtófával nyomjuk rá a sajtot, hogy könnyebb legyen felkockázni.
  6. Ezután vágjuk tetszőleges nagyságú kockákra. Én kb. 2×2 cm-esre vágtam. Úgy, hogy még miután megkentem, visszatettem a hűtőbe pár órára, hogy szebben tudjam vágni.
  7. Amíg a sütő melegszik, addig hagyjuk kissé kelni. Majd 180 fokon légkeveréses sütőben süssük kb. 25 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3078
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós kocka Nikóka konyhájából
Nikóka 172 recept

Szoktam készíteni pogácsaként, de mindig van maradék, amit vissza kell gyúrni, és ha több kilót készítek, akkor ezzel időt tudok megtakarítani, hogy nem kell kiszaggatni, csak felvágni és átrakni a tepsibe. A reszelt sajt a tésztából el is hagyható.

Hozzávalók

Tésztához

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...