r
Nosalty Logó

Túrós-karamellás szelet

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Túrós-karamellás szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A karamellkrémhez

Összesen 724 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A karamellkrémhez

Összesen 2890 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A karamellkrémhez

Összesen 168 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1844.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 724 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    149.1 g

Zsír

  • Összesen
    174 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7376.4 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1903 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    2347 mg
  • Nátrium
    1752 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    996 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1704 micro
Összesen 2890 kcal
  • 16% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.1 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A karamellkrémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a xilittel.
  2. Hozzáadjuk a sárga masszához a sütőport, majd belekanalazzuk a lisztet, és jól eldolgozzuk, majd beletesszük a kemény habbá vert fehérjét, és szépen eldolgozzuk.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsiben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  4. A túrót összekeverjük a mascarponéval, tejjel, xilittel és reszelt citromhéjjal, ha van gépi habverő, az a legjobb.
  5. A karamellpudingot megfőzzük.
  6. Ha meghűlt a piskóta, kettévágjuk, megtöltjük a túróval belül, a tetejét meg leöntjük a pudingal. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19049
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Valami túrós sütire vágytam, és ez lett belőle, de estére már a fele elfogyott, a férjemnek nagyon ízlett!:)

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A karamellkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...