r
Nosalty Logó

Túrós haluska lapockapörkölttel

5,0

1 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Túrós haluska lapockapörkölttel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pörkölthöz

Haluskához

1043
Kalória
51g
Fehérje
89.4g
Szénhidrátok
52.3g
Zsír
372.6g
Víz
175.1g
Koleszterin
6.5g
Rost
6.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pörkölthöz

Haluskához

Összesen 1043 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pörkölthöz

Haluskához

Összesen 4171 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pörkölthöz

Haluskához

Összesen 166 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2419.3 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    1327 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    372.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1043 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.1 g

Zsír

  • Összesen
    209.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9677.4 g
  • Cink
    287 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    219 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    2526 mg
  • Nátrium
    5307 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1490.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    575 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    123 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    1950 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 4171 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    187 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

Pörkölthöz

  1. Pörkölt:
  2. A zsíron megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát.
  3. Amikor üveges lesz, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, azzal összeforgatjuk.
  4. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéslapockát, és megpirítjuk rajta, amíg a külseje nem fehéredik ki.
  5. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot, és azzal megforgatjuk.
  6. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  7. Hozzáadjuk a friss oregánót, kakukkfüvet és sót. Addig főzzük, amíg omlós nem lesz.
  8. Haluska:
  9. A burgonyát lereszeljük.
  10. Hozzáadjuk a lisztet, és összekeverjük. Az állagának olyannak kell lennie, mint a nokedlinek, de annál mégis egy kicsit keményebbnek. Figyeljünk oda, mert ha túl lágy a tészta, csak mancs lesz belőle.
  11. Villával belereszeljük a túrót, és alaposan elkeverjük benne.
  12. Sózzuk.
  13. Bő sós vízben kifőzzük.
  14. A kifőtt haluskát kevés zsírral átkeverjük, hogy ne tapadjon össze.
  15. Az elkészült pörkölttel és tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Ezt a receptet a vanyarci Haluska fesztiválra találtam ki.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!