r
Nosalty Logó

Túrós finomság sárgabarackkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Túrós finomság sárgabarackkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1505 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1592 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3372.4 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    6369 micro
  • β-crypt
    606 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 1505 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vaj felét a xilit felével, és a tojások sárgájával habosra keverjük.
  2. Folyamatosan keverve hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a túrót, a liszttel elkevert sütőport.
  3. Ha túl sűrű lenne a tészta, kevés tejjel lazítsuk (az állag nagyban függ a túró minőségétől).
  4. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
  5. Óvatosan a túrós masszához forgatjuk a tojásfehérjét.
  6. Kivajazott sütőtálba öntjük a tésztát.
  7. Kimagozzuk a sárgabarackot, és szépen elrendezzük a tészta tetején.
  8. Minden barackra tegyünk egy ici-pici vajdarabkát, szórjuk meg a maradék nyírfacukorral és a mandulaforgáccsal.
  9. Előmelegített sütőben süssük. Tűvel ellenőrizzük, átsült-e.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21705
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 19.

Ajánló

Más gyümölccsel is elkészíthetjük: meggyel, cseresznyével, szilvával, ribizlivel, eperrel. Nyáron éppen azzal, ami a kertben terem, télen saját magam által mélyhűtött gyümölccsel. Mostanra már alaposan leapadt a készlet, csak sárgabarack van. Nagyon szeretem a szilvás változatot, akkor fahéjat is szórok a gyümölcsre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós finomság sárgabarackkal
8zsuzsa8 210 recept

Bármilyen tepsiben süthetjük, de legjobb (és legszebb) cserép sütőedényben sütni. Sokkal szebben sül át, mint közönséges tepsiben. Nekem jó, hogy a keramikus lányom különböző méretű kerek sütőformákat gyárt, így bármekkora méretben el tudom készíteni a Túrós gyönyörűséget. Nem csak cukorbetegek fogyaszthatják. A teljes mennyiségben kb. 40 g szénhidrát van. Ha nem vigyázok, a párom eleszi előlem.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...