r
Nosalty Logó

Túrós batyu egészségesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós batyu egészségesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 1025 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 4090 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 228 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2283.8 g
  • Cink
    329 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    256 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 1025 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9135 g
  • Cink
    1317 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    999 mg
  • Vas
    1022 mg
  • Magnézium
    622 mg
  • Foszfor
    2999 mg
  • Nátrium
    1931 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    53 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    614.1 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1109 micro
Összesen 4090 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.1 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Kelt tészta

Töltelék

Összeállítás

Elkészítés

Kelt tészta

  1. A langyos tejben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt 1 tk cukorral (kb. 5 perc).
  2. A liszteket tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a xilitet, sót, puha vajat, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat. Elkeverjük.
  3. Ha feljött az élesztő, hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojássárgájával együtt. Kézi mixerrel egyneművé dagasztjuk.
  4. Lisztezett deszkán félgömbbé formázzuk, és hagyjuk langyos helyen duplájára kelni (kb. 30 perc).

Töltelék

  1. A túrót, porrá őrölt xilitet, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, mazsolát és búzadarát összekeverjük.

Összeállítás

  1. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastag négyzetre nyújtjuk, majd 4x4 darab négyzetre vágjuk.
  2. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből, a széleket megkenjük felvert tojással.
  3. A 2-2 szemközti sarkot összetapasztjuk. A külsejüket is megkenjük tojással.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben langyos helyen (pl. az előmelegített sütőn) 15 percig kelesztjük.
  5. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 alatt pirosra sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5668
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szerettem volna enni valamilyen házi készítésű péksütit, aminek az ízét nem nyomja el a túlzott mennyiségű cukor, és tudom, hogy miből áll. Ezt a receptet mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit is, de szeretne odafigyelni az egészségére, és nem utolsó sorban egy finomat enni! Jó étvágyat hozzá!!! :)

Hozzávalók

Kelt tészta

Töltelék

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...