Túrós batyu egészségesen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 7% Zsír
Kelt tészta
-
75g tej42 kcal
-
7 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
13g xilit30 kcal
-
254 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
1g só0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
10 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Töltelék
-
125g tehéntúró184 kcal
-
20g xilit48 kcal
-
10 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
9g búzadara32 kcal
-
15g mazsola45 kcal
Összeállítás
-
51 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
1025
kcal
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 7% Zsír
Kelt tészta
-
300g tej168 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g xilit120 kcal
-
1014 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
4g só0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Töltelék
-
500g tehéntúró735 kcal
-
80g xilit192 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
60g mazsola179 kcal
Összeállítás
-
203 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4090
kcal
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 7% Zsír
Kelt tészta
-
16.9g tej9 kcal
-
1.4g friss élesztő1 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
2.8g xilit7 kcal
-
57 kcal
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.1g tojássárgája4 kcal
Töltelék
-
28.1g tehéntúró41 kcal
-
4.5g xilit11 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2g búzadara7 kcal
-
3.4g mazsola10 kcal
Összeállítás
-
11 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
Összesen
228
kcal
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.2 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2283.8 g
-
Cink 329 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 256 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 750 mg
-
Nátrium 483 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 128.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
1025
kcal
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 180.6 g
Zsír
-
Összesen 103.2 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 505 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9135 g
-
Cink 1317 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 999 mg
-
Vas 1022 mg
-
Magnézium 622 mg
-
Foszfor 2999 mg
-
Nátrium 1931 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 53 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 614.1 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 514.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 496 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 127 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 494 micro
-
Kolin: 352 mg
-
Retinol - A vitamin: 487 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1109 micro
Összesen
4090
kcal
- 13% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.1 g
-
Cink 74 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 58 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 29 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 34 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
228
kcal
Hozzávalók
Kelt tészta
-
3 dl tej
-
2.5 dkg friss élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
20 dkg finomliszt
-
1 kávéskanál só
-
5 dkg vaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 db tojássárgája
Töltelék
-
50 dkg tehéntúró
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
3 evőkanál búzadara
Összeállítás
Elkészítés
Kelt tészta
- A langyos tejben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt 1 tk cukorral (kb. 5 perc).
- A liszteket tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a xilitet, sót, puha vajat, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat. Elkeverjük.
- Ha feljött az élesztő, hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojássárgájával együtt. Kézi mixerrel egyneművé dagasztjuk.
- Lisztezett deszkán félgömbbé formázzuk, és hagyjuk langyos helyen duplájára kelni (kb. 30 perc).
Töltelék
- A túrót, porrá őrölt xilitet, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, mazsolát és búzadarát összekeverjük.
Összeállítás
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastag négyzetre nyújtjuk, majd 4x4 darab négyzetre vágjuk.
- Mindegyik közepére teszünk a töltelékből, a széleket megkenjük felvert tojással.
- A 2-2 szemközti sarkot összetapasztjuk. A külsejüket is megkenjük tojással.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben langyos helyen (pl. az előmelegített sütőn) 15 percig kelesztjük.
- 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 alatt pirosra sütjük őket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5668
- Feltöltés dátuma: 2016. március 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Régóta szerettem volna enni valamilyen házi készítésű péksütit, aminek az ízét nem nyomja el a túlzott mennyiségű cukor, és tudom, hogy miből áll. Ezt a receptet mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit is, de szeretne odafigyelni az egészségére, és nem utolsó sorban egy finomat enni! Jó étvágyat hozzá!!! :)