r
Nosalty Logó

Túrós-barackos-rácsos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-barackos-rácsos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 6453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.5 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    252.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7625.6 g
  • Cink
    915 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1459 mg
  • Vas
    712 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    2743 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    36 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    918.7 g
  • Cukor
    435 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    88 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    421 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1540 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 6453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.1 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Keverjük össze a tészta száraz hozzávalóit (liszt, porcukor, sütőpor, vaníliás cukor), majd morzsoljuk hozzá a margarint. Végül gyúrjuk össze a tojással, és annyi tejföllel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
  2. Válasszuk ketté az összegyúrt tésztát, egyik a pite alja, másik a rácsos teteje lesz. Nyújtsuk ki az alsó tésztát kb. 3 mm vastagságúra, majd helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsi aljára (elég nagy tepsihez elég ez az adag).
  3. A túrót nyomkodjuk szét egy villával, majd adjuk hozzá a porcukrot, tojást és citromhéjat. A túrómasszát kenjük rá az alsó tésztára (nem szükséges alá grízt szórni, de ha valaki szárazabban szereti a tölteléket, azt is lehet).
  4. A túró tetejére óvatosan kenjük rá a nem túl híg baracklekvárt, de ne keveredjen el teljesen a túróval, inkább annak a teteján maradjon!
  5. A maradék tésztát nyújtsuk ki, majd vágjuk csíkokra, és hengergessük meg őket, hogy hosszúkás "kukacokat" kapjunk. Majd ezeket helyezzük átlósan, rács formában a sütemény tetejére. (Nem kell a rácsokat belenyomkodni a lekvárba, elég rátenni.)
  6. Előmelegített sütőben közepes fokozaton süssük kb. 20 percig, míg a tészta teteje megbarnul. (A töltelék ekkor még elég folyósnak látszik, de ahogy kihűl, megszilárdul.)
  7. Hidegen szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 989
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 124089
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár napja édesapám kertjében szedtünk isteni finom, édes sárgabarackot, amiből még aznap egy kis mennyiségű lekvárt főztünk, de nem "eltevésre", hanem azonnali fogyasztásra. Ám mivel elég sok lett, valami finom süteményt akartunk belőle csinálni. A rácsos túrós pite receptje férjem nagymamájától van, az arányokon változtattunk kicsit, illetve hozzátettük a barackot, mivel a túró-barack párosítás kézenfekvő volt. De szerintem ki lehet próbálni ezt bármilyen más lekvárral is.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...