Túrós-barackos Charlotte torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
huzsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
A két piskótatekercshez
-
66g tojás83 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
18g finomliszt66 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
83 kcal
A krémhez
Összesen
585
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
A két piskótatekercshez
-
660g tojás831 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
A krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
450g őszibarack konzerv324 kcal
-
100g gyümölcskonzervlé283 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
5846
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
A két piskótatekercshez
-
22.8g tojás29 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
6.2g finomliszt23 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
10.4g sárgabaracklekvár29 kcal
A krémhez
-
17.3g tehéntúró25 kcal
-
17.3g habtejszín50 kcal
-
15.5g őszibarack konzerv11 kcal
-
3.5g gyümölcskonzervlé10 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Összesen
202
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1109.6 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 102 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 391 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.9 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 161.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 310 micro
Összesen
585
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 202.5 g
Zsír
-
Összesen 247.8 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2716 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11096.2 g
-
Cink 1311 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 2077 mg
-
Vas 1017 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 3911 mg
-
Nátrium 2222 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 708.9 g
-
Cukor 485 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1618.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2464 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 591 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 604 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 414 micro
-
Kolin: 1857 mg
-
Retinol - A vitamin: 2299 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1799 micro
-
β-crypt 437 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3103 micro
Összesen
5846
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 383.2 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 21 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
A két piskótatekercshez
-
12 db tojás
-
12 ek cukor
-
12 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
30 dkg sárgabaracklekvár
A krémhez
-
500 g tehéntúró
-
5 dl habtejszín
-
450 g őszibarack konzerv
-
20 g zselatin
-
2 ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A két piskótatekercshez
- A piskótából két adagot sütünk a következőképp: a 6 tojássárgáját, a 6 ek kristálycukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a 6 ek lisztet (+fél cs sütőpor, de akár el is hagyható), majd a habosra felvert 6 tojásfehérjét. A kapott masszát (szilikonos) sütőpapírra tesszük, szépen elegyengetjük, majd megsütjük szép világosra. Sütőben szépen megsül, függ a sütő fajtájától is, de inkább végezzünk tűpróbát. Ha megsült, még melegen vegyük le róla a sütőpapírt és egy konyharuhába tekerjük fel (a konyharuha lehetőleg ne szöszölődjön, mert ráragad a tésztára). Ezt a műveletet még egyszer megismételjük, hogy megkapjuk a két piskótatekercsünket. Ha kihűltek a tészták, finoman kitekerjük és betöltjük baracklekvárral, és félretesszük őket.
- A túrót összetörjük (villa, botmixer) pépesre, majd hozzáadjuk a kockára vágott barackdarabokat (hagyjunk egy pár darabot a díszítéshez), a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti cukrot, citrom héját.
- A zselatint feloldjuk 1 dl baracklében, majd langyosra hűtjük, és a 3,5dl tejszínhez (hideg legyen) adjuk, és ezzel együtt keményre verjük a tejszínt, majd a kész habot hozzáadjuk az ízesített túróhoz.
- Szükségünk lesz egy gömbölyű 2 literes edényre, melyet folpackkal kibélelünk, és a piskótatekercseket kb. 7mm vastag szeletekre vágjuk, amelyekkel szorosan kibéleljük az edény belsejét, alját is. Beleöntjük az ízesített túrót, majd a tetejét is beborítjuk a maradék piskótával és lefedjük a tetejét folpackkal, majd picit megnyomkodjuk és betesszük a hűtőbe kb. 4 óra hosszára.
- Az idő eltelte után levesszük a tetejéről a fóliát, ráteszünk egy hozzá illő tányért és átfordítjuk (ha tortaalátétet akarunk alátenni, akkor most kell, mert később már nem mozdítható), majd levesszük róla a fóliát.
- Végül a maradék tejszínt a hafixálóval harmadával felverjük, és ezzel díszíthetjük habzsák segítségével a tortát, és ne felejtsük el a barackdarabokat sem.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 223
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 71
- Össznézettség: 51787
- Feltöltés dátuma: 2012. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
huzsi
26 recept
Tudom már sok recept van NoSalty-n megosztva, de véleményem szerint mind más és más. Én ezt nagyon finomnak találom, mert nem csak a tejszínhabos változat, hanem finom túróval van ízesítve, nem beszélve az őszibarackról sem. Első elolvasásra nagyon bonyolultnak tűnik, én a tejszínhabos sütiktől mindig is tartottam, de a külalak miatt rávettem magam és megpróbálkoztam vele, és sikerült! Azt hittem sokkal bonyolultabb, és még csak a fél napodat se veszi el az elkészítése. Próbáld ki!