r
Nosalty Logó

Túrós-baconös rakott cukkini

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Túrós-baconös rakott cukkini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2647 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1453 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1315 micro
Összesen 442 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.2 g

Zsír

  • Összesen
    205.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8718.2 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    2008 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1866 mg
  • Nátrium
    3321 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1043.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    896 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    850 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7888 micro
Összesen 2647 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.9 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont felaprítjuk, és megpirítjuk.
  2. Amíg pirul, nagy lyukú reszelőn lereszeljük a füstölt sajtot, összekeverjük a túrót, a tejfölt, beletörjük a fokhagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk, és a közben elkészült pirított bacont is belekeverjük. (Azsírja is mehet bele nyugodtan, annál finomabb lesz.)
  3. Kb. fél centis karikákra vágjuk a cukkinit, és szép vékony szeletekre a hagymát, felkarikázzuk a virslit.
  4. Előmelegítjük a sütőt.
  5. A cukkini felét egy jénaiba rakosgatjuk egy rétegben, erre mehet a hagyma 3/4 része, majd az összes virsli.
  6. Ráborítjuk a túrós-baconös "szószt", rápakoljuk a maradék hagymát, a tetejét pedig teljesen befedjük a maradék cukkinikarikákkal.
  7. Vagy lefedve vagy alufólia alatt sütjük kb. 40-50 percig, hogy jól megpuhuljanak a zöldségek.Fél óra után azért nézzünk rá, hogy nehogy megégjen.
  8. Amikor a cukkinirétegen már simán át tudjuk szúrni a villát, a tetejére halmozzuk a sülés közben lereszelt pannónia vagy trappista sajtot, majd felülről sütve 10 perc alatt megpirítjuk. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20x7
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8854
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezek a hozzávalók voltak a hűtőben, és ez sült ki belőle, aztán olyan jól sikerült, hogy újra el kellett készíteni. Nagyon finom, laktató és nem utolsó sorban alacsony szénhidráttartalmú, vacsorára is tökéletes. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...