r
Nosalty Logó

Túrólepény málnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Túrólepény málnával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2420 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.9 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 404 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.5 g

Zsír

  • Összesen
    126 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4475.6 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.1 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 2420 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.9 g
  • Cink
    127 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    98 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    59 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tortaformát kivajazunk és megcukrozunk.
  2. A túrót krumplinyomóval átnyomkodjuk, hogy jó krémes legyen. Hozzáadjuk a citromok héját és a vaníliás cukrot.
  3. A puha vajat robotgéppel elkeverjük a cukorral. Habosra keverjük, majd egyenként hozzáütjük a tojásokat, tovább keverjük. A robotgép már nem fog kelleni, egy fakanállal a krémbe keverjük a sütőport, keményítőt, sót, majd a túrós masszát.
  4. Beletesszük a tortaformába, és 175 fokos sütőben 50-60 percig sütjük. Akkor jó, ha szép aranybarna, karamellizált a teteje.
  5. Végül friss gyümölccsel, lekvárral, porcukorral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2938
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrólepény málnával
dorcus89 81 recept

Nagyon egyszerű és gyors. A hozzávalókat illetően is egy könnyen elkészíthető sütemény. A fő szempont az volt, hogy minél kevesebb szénhidrát legyen benne, mivel most szénhidrát diétán van a család, de azért nem szeretnénk teljesen elhagyni a desszerteket, de szerencsére nem is kell. Lisztmentes, és cukor helyett használhatunk nyírfacukrot is, azzal még egészségesebb. Bátran ajánlom kezdő háziasszonyoknak is, mert nem lehet elrontani, hihetetlenül könnyű, ámde nagyszerű édesség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...