r
Nosalty Logó

Túrókrémes lúdláb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrókrémes lúdláb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A túrókrémhez

Összesen 567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A túrókrémhez

Összesen 5666 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A túrókrémhez

Összesen 239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120.3 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.7 g

Zsír

  • Összesen
    342 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    2016 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11202.9 g
  • Cink
    1313 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    2129 mg
  • Vas
    1026 mg
  • Magnézium
    594 mg
  • Foszfor
    4070 mg
  • Nátrium
    1798 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.1 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1015.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    415 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    1435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2398 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2206 micro
Összesen 5666 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.4 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A túrókrémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A 7 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, belerakjuk a sárgáját, majd azzal is verjük kicsit.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, vaníliát, kakaóport, olajat és összekeverjük. Sütőpapírozott tepsibe öntjük (gáztepsi), és 35-40 percig; tűpróbáig sütjük.
  3. Csokikrém: A tejszínt és a cukrot összeforraljuk, majd belerakjuk a csokit. Ha a csoki elolvadt a kakaóport, annak elkeverése után pedig a margarint. Amikor elolvadt a margarin, levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. (Főzésnél fontos a hozzávalók külön, egymás után kerüljenek bele.)
  4. Ha hűlt valamennyit a krém, belerakjuk a tejfölt és habverővel lágyra keverjük, majd kézzel történő keverés mellett belerakjuk a meggyet.
  5. Túrókrém: Ha darabosabb a túró, akkor átpasszírozzuk vagy krémesebbre keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliát, a citrom héját és a habbá vert tejszínt.
  6. Összeállítás: A piskótalapot ketté vágjuk. Az egyikre felváltva rárakjuk a csokis és a túrós krémet. Majd jöhet a másik lap és ízlés szerint a krém maradék része. Díszíthetjük meggyel is!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: kb 37x35
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 20370
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a lúdlábat, de sokszor túl töménynek tartottam. Nálunk minden túrós sütemény nagy népszerűségnek örvend, úgyhogy innen jött az ötlet a kreatívkodásra, hogy valami finomságot alkossak a kettőből. Az összeállítást mindenkire magára bízom, mert van aki szereti az egylapos, gyorsan-könnyen elfogyasztható sütiket, de mások szívesen szöszmötölnek a konyhában. :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...