r
Nosalty Logó

Túrókrémes barackrózsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrókrémes barackrózsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2554 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 166 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.6 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    112.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3325.1 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1073 micro
Összesen 2554 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.6 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét keményre verjük.
  2. Ehhez adjuk a tojások sárgáját, a vizet, majd felváltva a száraz hozzávalókat.
  3. A masszát sütőpapírral bélelt formába töltjük. 160-170 fokos sütőben 25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenhol átsült-e.
  4. A piskóta kisülése közben összeállítjuk a tölteléket. Az alapkrémet bármilyen ízesítésű joghurttal variálhatjuk. (Én általában kétfélét szoktam készíteni.)
  5. A hozzávalókat fele-fele arányban használjuk fel a kétféle krémhez. Két külön tálat használunk az elkészítéshez.
  6. A tejszínhabot kemény habbá verjük, majd a túrót, a fixálót, a porcukrot és a joghurtot villával könnyedén összekeverjük. A torta összeállításáig hűtőben tároljuk.
  7. Ha a piskóta teljesen kihűlt, a krémeket egymásra rétegezve, megtöltjük azt.
  8. A második lapot a krém tetejére helyezzük, majd a széleken kifolyó felesleget egy széles pengéjű késsel elsimítjuk.
  9. Díszítésnek vékony szeleteket vágunk a barackkompótból, amikkel a torta széléről kiindulva egy rózsaformát rakunk ki. A szeleteket körbe-körbe rakosgatjuk úgy, hogy mindig fedjék az előző sorban lévő két gerezd összeillesztését. (téglaszerűen). Tetejére átlátszó tortazselét készítünk.
  10. A torta oldalát felvert tejszínhabbal vonjuk be, amire pirított mandulát is szórhatunk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24-26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6291
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 09.

Ajánló

Fogyasztás előtt legalább egy éjszakával mindenképp állítsuk össze a tortát!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az elkészítésről és a barackrózsa díszítéséről itt találhattok képeket.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...