Túrókrémes barackrózsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
2g víz0 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g rum1 kcal
A krémhez
-
31g tehéntúró46 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
94 kcal
-
3g zselatinfix3 kcal
-
19g gyümölcsjoghurt18 kcal
-
19g gyümölcsjoghurt18 kcal
A díszítéshez
-
23 kcal
-
2g tortazselé5 kcal
Összesen
320
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
16g víz0 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3g rum7 kcal
A krémhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
150g gyümölcsjoghurt144 kcal
-
150g gyümölcsjoghurt144 kcal
A díszítéshez
-
250g őszibarack konzerv180 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
2554
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
14.3g tojás18 kcal
-
1g víz0 kcal
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.2g rum0 kcal
A krémhez
-
16.3g tehéntúró24 kcal
-
0.9g porcukor4 kcal
-
19.5g növényi habtejszín49 kcal
-
1.3g zselatinfix2 kcal
-
9.8g gyümölcsjoghurt9 kcal
-
9.8g gyümölcsjoghurt9 kcal
A díszítéshez
-
16.3g őszibarack konzerv12 kcal
-
0.8g tortazselé3 kcal
Összesen
166
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 415.6 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
320
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.1 g
Zsír
-
Összesen 112.2 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 726 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3325.1 g
-
Cink 653 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 505 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 991 mg
-
Nátrium 638 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 264.9 g
-
Cukor 174 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 555.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 588 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 833 micro
-
β-crypt 230 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1073 micro
Összesen
2554
kcal
- 9% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.6 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
A piskótához
A krémhez
-
25 dkg tehéntúró
-
2 ek porcukor
-
1 csomag zselatinfix
-
150 ml gyümölcsjoghurt
-
150 ml gyümölcsjoghurt
A díszítéshez
-
25 dkg őszibarack konzerv
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét keményre verjük.
- Ehhez adjuk a tojások sárgáját, a vizet, majd felváltva a száraz hozzávalókat.
- A masszát sütőpapírral bélelt formába töltjük. 160-170 fokos sütőben 25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenhol átsült-e.
- A piskóta kisülése közben összeállítjuk a tölteléket. Az alapkrémet bármilyen ízesítésű joghurttal variálhatjuk. (Én általában kétfélét szoktam készíteni.)
- A hozzávalókat fele-fele arányban használjuk fel a kétféle krémhez. Két külön tálat használunk az elkészítéshez.
- A tejszínhabot kemény habbá verjük, majd a túrót, a fixálót, a porcukrot és a joghurtot villával könnyedén összekeverjük. A torta összeállításáig hűtőben tároljuk.
- Ha a piskóta teljesen kihűlt, a krémeket egymásra rétegezve, megtöltjük azt.
- A második lapot a krém tetejére helyezzük, majd a széleken kifolyó felesleget egy széles pengéjű késsel elsimítjuk.
- Díszítésnek vékony szeleteket vágunk a barackkompótból, amikkel a torta széléről kiindulva egy rózsaformát rakunk ki. A szeleteket körbe-körbe rakosgatjuk úgy, hogy mindig fedjék az előző sorban lévő két gerezd összeillesztését. (téglaszerűen). Tetejére átlátszó tortazselét készítünk.
- A torta oldalát felvert tejszínhabbal vonjuk be, amire pirított mandulát is szórhatunk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24-26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6289
- Feltöltés dátuma: 2013. április 09.
Ajánló
Fogyasztás előtt legalább egy éjszakával mindenképp állítsuk össze a tortát!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az elkészítésről és a barackrózsa díszítéséről itt találhattok képeket.