r
Nosalty Logó

Túróhabos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Papp Ágnes
Túróhabos
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.4 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    250 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 588 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4353.5 g
  • Cink
    1301 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    1001 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.8 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.8 g
  • Cink
    128 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    99 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    59 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt felverjük 1 ek porcukorral, a vaníliás cukorral és a zselatinnal.
  2. A túrót 10 dkg porcukorral és a citrom reszelet héjával krémesre keverjük.
  3. A két krémet összevegyítjük.
  4. Az őzgerinc formánkat folpack-kal kibéleljük, és a krém 1/3-át beleöntjük.
  5. Ezt követően ízlés szerinti mennyiségű lekvárt csurgatunk a tetejére.
  6. Ezt addig ismételjük, amíg a krém elfogy.
  7. A végén babapiskótával rakjuk ki, és hűtőszekrényben pár órát pihentetjük, majd egy tálcára borítjuk, és a folpackot eltávolítjuk róla.
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 24951
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 10.

Ajánló

Én baracklekvárral készítem, de bármilyen lekvárral nagyon finom. Aki nem szereti a nagyon krémes élvezeteket, az tehet a közepébe még egy réteg piskótát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túróhabos
Papp Ágnes 8 recept

Az általam ismert legegyszerűbb és leggyorsabb édesség, amelynek mindig osztatlan sikere van. Azoknak ajánlom, akik egyébként nem szeretnek sütni, vagy a desszerttel foglalkozni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...