r
Nosalty Logó

Túrófelfújt Márti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Túrófelfújt Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1905 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.5 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 319 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4748.8 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 1905 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.7 g
  • Cink
    140 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    108 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    65 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lereszeljük a citrom héját. Elektromos habverővel krémesre kidolgozzuk a tojások sárgáját a vanília- és kristálycukorral. (Legalább 10 percen keresztül, 3. fokon.) Hozzáadjuk a túrót, a citromhéjat, levet, a mazsolát és a pudingport.
  2. A tojások fehérjét pici sóval egy másik tálban kemény habbá verjük. Óvatosan egy kanállal forgatva hozzáadjuk a fenti masszához.
  3. A kekszet pl. egy fagyasztós zacskóban nyújtófával durvára összemorzsoljuk. Egy alkalmas sütőtálat vastagon kikenünk vajjal, erre rászórjuk a kekszmorzsát, és lenyomkodjuk a vajra (egy pohár aljával pl.).
  4. Előmelegítjük a sütőt, a túrós masszát ráöntjük a kekszalapra, szépen elsimítjuk. Amikor már majdnem készre sült a felfújt, megkenjük a baracklekvárral, és kb. 15 percre visszatoljuk a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8648
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 28.

Ajánló

Itt (sajnos!) nincs morzsás túró, ezért javaslom, hogy ha szükséges, a hazai túróból készülő masszát lazítsuk fel egy kis tejföl hozzáadásával. Mazsola helyett tehetünk bele pl. aprított aszalt sárgabarackot, v. amit én legközelebb ki szeretnék próbálni, mert kaptam ajándékba: rumos meggyel...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrófelfújt Márti konyhájából
Marti48 317 recept

A saját receptem javított változata. Az én sütőm már elég régi, így feltétlenül ajánlom, hogy a saját sütőkapacitást vegyük alapul. Nálam 180 fokon 60 perc volt az elkészülési idő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...