Túrófelfújt Márti konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
319
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1905
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
53.9g tehéntúró79 kcal
-
17.8g tojás22 kcal
-
8.6g cukor33 kcal
-
4.8g vaníliás pudingpor18 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
2.4g mazsola7 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.3g sárgabaracklekvár12 kcal
-
4.3g háztartási keksz18 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
0.9g vanillincukor3 kcal
Összesen
203
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 791.5 g
-
Cink 217 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 167 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
319
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.1 g
Zsír
-
Összesen 62.7 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4748.8 g
-
Cink 1302 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 517 mg
-
Vas 1003 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 1287 mg
-
Nátrium 442 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 40 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 223.6 g
-
Cukor 145 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 499.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 437 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 733 micro
Összesen
1905
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 511.7 g
-
Cink 140 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 108 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 65 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Lereszeljük a citrom héját. Elektromos habverővel krémesre kidolgozzuk a tojások sárgáját a vanília- és kristálycukorral. (Legalább 10 percen keresztül, 3. fokon.) Hozzáadjuk a túrót, a citromhéjat, levet, a mazsolát és a pudingport.
- A tojások fehérjét pici sóval egy másik tálban kemény habbá verjük. Óvatosan egy kanállal forgatva hozzáadjuk a fenti masszához.
- A kekszet pl. egy fagyasztós zacskóban nyújtófával durvára összemorzsoljuk. Egy alkalmas sütőtálat vastagon kikenünk vajjal, erre rászórjuk a kekszmorzsát, és lenyomkodjuk a vajra (egy pohár aljával pl.).
- Előmelegítjük a sütőt, a túrós masszát ráöntjük a kekszalapra, szépen elsimítjuk. Amikor már majdnem készre sült a felfújt, megkenjük a baracklekvárral, és kb. 15 percre visszatoljuk a sütőbe.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 8667
- Feltöltés dátuma: 2015. február 28.
Ajánló
Itt (sajnos!) nincs morzsás túró, ezért javaslom, hogy ha szükséges, a hazai túróból készülő masszát lazítsuk fel egy kis tejföl hozzáadásával. Mazsola helyett tehetünk bele pl. aprított aszalt sárgabarackot, v. amit én legközelebb ki szeretnék próbálni, mert kaptam ajándékba: rumos meggyel...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Marti48
317 recept
A saját receptem javított változata. Az én sütőm már elég régi, így feltétlenül ajánlom, hogy a saját sütőkapacitást vegyük alapul. Nálam 180 fokon 60 perc volt az elkészülési idő.