r
Nosalty Logó

Túrófánk farsangra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Túrófánk farsangra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1051 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 4197 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 405 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 1051 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    327.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3753.9 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    1129 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 4197 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba halmozzuk a lisztet a szódabikarbónával, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a bourbon vanília ízesítésű cukrot, a citrom reszelt héját, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk az elmorzsolt túrót, a tojássárgákat, a tejfölt, és összegyúrjuk a tésztát. Ha a túró száraz, és emiatt a tésztánk is, dolgozzunk bele még egy kis tejfölt.
  2. Odatesszük az olajat a tűzre, hogy felmelegedjen, mire elkészülünk a formázással.
  3. A puha, de azért jól nyújtható tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra sodorjuk, kiszaggatjuk egy nagyobb pohárral vagy kör alakú szaggatóval, majd egy kisebb szaggatóval vagy pohárral a fánkok közepét is kiszúrjuk. Így amellett, hogy csinos, gyűrű formájú lesz a fánk, még a tésztája is egyenletesebben fog átsülni.
  4. A sütéshez nem kell, hogy túl forró legyen az olaj, mert akkor a fánk kívül megég, a közepén pedig nyers marad a tészta. Ha egyik oldaluk már aranysárgára sült, megfordítjuk a fánkokat.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 11767
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Ajánló

A túrófánk karikák közepéből kiszúrt, kerek kis korongokat is meg szoktam sütni. Van, aki a leeső tésztadarabokkal ismét összegyúrja, és megint kiszaggatja fánknak, de eközben még felvesz valamennyi lisztet, és ettől nehezebb lesz a tészta. Szerintem nagyon helyesek ezek a kicsi, pufók, gömbölyű fánkok is. Egy csésze finom tejeskávé mellé remek uzsonna, vagy visszatehetjük a kisült fánkok közepébe, és tetszés szerint vaníliás porcukorral,  lekvárral, tejföllel vagy sodóval is tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrófánk farsangra
Csutak Enikő 82 recept

Fánksütés nélkül elképzelhetetlen a báli szezon. Van, aki a klasszikus szalagosra esküszik, de amióta rátaláltam erre a receptre a Praktika magazinban, az én kedvencem a túrófánk lett. Azért, mert ezt lehet a leggyorsabban elkészíteni, és ezek a fánkkarikák hamar átsülnek, és igazán mutatósak. Ha elhagyjuk a cukrot belőle, és több sót adunk hozzá, amikor kisült, fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal tálalva borkorcsolyaként is kínálhatjuk.

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...