Túrófánk farsangra
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A sütéshez
-
64g napraforgó olaj564 kcal
A tálaláshoz
-
38g tejföl74 kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A sütéshez
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A tálaláshoz
-
150g tejföl297 kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
24.1g finomliszt88 kcal
-
24.1g tehéntúró35 kcal
-
5.8g tojássárgája19 kcal
-
3.9g tejföl8 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
1.4g porcukor5 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
A sütéshez
-
24.6g napraforgó olaj217 kcal
A tálaláshoz
-
14.5g tejföl29 kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 81.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 938.5 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 95.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.1 g
Zsír
-
Összesen 327.7 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 134 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 98 g
-
Koleszterin 763 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3753.9 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 515 mg
-
Vas 505 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 1129 mg
-
Nátrium 686 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.2 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 382.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 464 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 107 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 555 mg
-
Retinol - A vitamin: 453 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 710 micro
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362 g
-
Cink 63 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 29 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
25 dkg tehéntúró
-
3 db tojássárgája
-
2 ek tejföl
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 ek porcukor
-
1 csipet só
-
1 kk szódabikarbóna
A sütéshez
-
3 dl napraforgó olaj
A tálaláshoz
Elkészítés
A tésztához
- Egy tálba halmozzuk a lisztet a szódabikarbónával, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a bourbon vanília ízesítésű cukrot, a citrom reszelt héját, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk az elmorzsolt túrót, a tojássárgákat, a tejfölt, és összegyúrjuk a tésztát. Ha a túró száraz, és emiatt a tésztánk is, dolgozzunk bele még egy kis tejfölt.
- Odatesszük az olajat a tűzre, hogy felmelegedjen, mire elkészülünk a formázással.
- A puha, de azért jól nyújtható tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra sodorjuk, kiszaggatjuk egy nagyobb pohárral vagy kör alakú szaggatóval, majd egy kisebb szaggatóval vagy pohárral a fánkok közepét is kiszúrjuk. Így amellett, hogy csinos, gyűrű formájú lesz a fánk, még a tésztája is egyenletesebben fog átsülni.
- A sütéshez nem kell, hogy túl forró legyen az olaj, mert akkor a fánk kívül megég, a közepén pedig nyers marad a tészta. Ha egyik oldaluk már aranysárgára sült, megfordítjuk a fánkokat.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 16 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 11798
- Feltöltés dátuma: 2013. február 06.
Ajánló
A túrófánk karikák közepéből kiszúrt, kerek kis korongokat is meg szoktam sütni. Van, aki a leeső tésztadarabokkal ismét összegyúrja, és megint kiszaggatja fánknak, de eközben még felvesz valamennyi lisztet, és ettől nehezebb lesz a tészta. Szerintem nagyon helyesek ezek a kicsi, pufók, gömbölyű fánkok is. Egy csésze finom tejeskávé mellé remek uzsonna, vagy visszatehetjük a kisült fánkok közepébe, és tetszés szerint vaníliás porcukorral, lekvárral, tejföllel vagy sodóval is tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Fánksütés nélkül elképzelhetetlen a báli szezon. Van, aki a klasszikus szalagosra esküszik, de amióta rátaláltam erre a receptre a Praktika magazinban, az én kedvencem a túrófánk lett. Azért, mert ezt lehet a leggyorsabban elkészíteni, és ezek a fánkkarikák hamar átsülnek, és igazán mutatósak. Ha elhagyjuk a cukrot belőle, és több sót adunk hozzá, amikor kisült, fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal tálalva borkorcsolyaként is kínálhatjuk.