Turbó-tál
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g brokkoli26 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
50g sertésmáj67 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
38g bulgur128 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g brokkoli104 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
200g sertésmáj268 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
150g bulgur513 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
24.6g brokkoli5 kcal
-
19.7g burgonya11 kcal
-
4.9g zöldborsó4 kcal
-
14.8g csirkemellfilé18 kcal
-
9.8g sertésmáj13 kcal
-
8.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
7.4g bulgur25 kcal
-
4.9g füstölt sajt16 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
2.1g olívaolaj18 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.8 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1011.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 574 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 288.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3310 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 3277 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 391 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1841 micro
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 179.1 g
Zsír
-
Összesen 92.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1001 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4046.5 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 365 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 556 mg
-
Foszfor 2297 mg
-
Nátrium 535 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 224.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1152.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13241 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 53 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 436 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 370 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 848 micro
-
Kolin: 564 mg
-
Retinol - A vitamin: 13108 micro
-
α-karotin 97 micro
-
β-karotin 1562 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7364 micro
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 651 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 645 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 362 micro
Hozzávalók
-
50 dkg brokkoli
-
4 db burgonya
-
10 dkg zöldborsó
-
20 dkg sertésmáj
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
10 dkg füstölt sajt
-
1 db tojás
-
0.5 dl olívaolaj
-
ételízesítő ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- Az egyik hagymát felaprítjuk, kevés olajon megfuttatjuk és hozzáadjuk az kisebb kockákra darabolt húst.
- Fehéredésig nagy lángon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, pici pirospaprikával hintjük majd felöntjük vízzel és fedő alatt puhára pároljuk.
- A másik hagymát csíkokra metéljük és egy mélyebb serpenyőben olajon üvegesre pirítjuk, ekkor hozzáadjuk az összezúzott fokhagymákat, majd amikor illatozni kezd, jöhet a borsó és a rózsáira szedett brokkoli. Pár percig hagyjuk a hagymás alapban pirulni, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ételízesítőt adunk hozzá és félpuhára főzzük a zöldségeket.
- Külön edényben sós vízben kifőzzük a felkockázott krumplikat és a bulgurt. ( rizst, hajdinát)
- Leszűrjük a zöldségeket, félretesszük a főzőlevet és jöhet a bulgur (rizs vagy hajdina) és a botmixer. Ha túl sűrűnek bizonyulna, öntsünk hozzá a felfogott főzőléből. A püréhez keverjük az egész tojást és a sajtot, majd állandóan kevergetve kis lángon összefőzzük.
- Kevés olajon pár perc alatt a májszeletek mindkét oldalát rozsdásra sütjük, hogy a belseje se maradjon véres. Sózzuk, borsozzuk, majd felkockázzuk.
- Összeöntjük a leszűrt burgonyát, a pörköltöt és a májat, jól átforgatjuk és összemelegítjük.
- A püréből a tányérok közepére kupolákat halmozunk, és köré rendezzük a májas-husis egyveleget.
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10013
- Feltöltés dátuma: 2011. július 08.
Ajánló
A hozzávalókkal nagyon könnyen bűvészkedhetünk, mert a zöldségeket tetszőlegesen variálhatjuk és akár krumplival is összetörhetjük, ha nem akarunk még a bulgur vagy (rizs, hajdina) kifőzésével is bajlódni. A bulgurt a semmi máshoz nem hasonlítható íze és állaga miatt szeretem, ráadásul ripsz-ropsz elkészül és még egészséges is. Ha valaki nem szereti a húst, vagy szorít az idő, a ragut csak májból is elkészítheti, persze akkor abból arányosan többet használ. Ugyanígy a máj is elhagyható. De egyszer szívből ajánlom kipróbálni az eredeti receptet, mert valóban ízlelőbimbókat kényeztető étekkel van dolgunk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Nekem könnyű dolgom volt, mert adva volt a pörkölt és a borsós-hagymás bulgur, csupa előző napi maradék, amiket aztán felturbóztam, innen az elnevezés is. De hogy gondoljak azokra is, akik "nulláról" kezdik, összeállítottam egy közepesen konyhabarát változatot, ráérősebb napokra.