r
Nosalty Logó

Turbó-tál

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kicsivik
Turbó-tál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2404 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3310 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3277 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1841 micro
Összesen 600 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.1 g

Zsír

  • Összesen
    92.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1001 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4046.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    556 mg
  • Foszfor
    2297 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1152.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13241 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    53 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    436 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    370 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    848 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13108 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    1562 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7364 micro
Összesen 2404 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egyik hagymát felaprítjuk, kevés olajon megfuttatjuk és hozzáadjuk az kisebb kockákra darabolt húst.
  2. Fehéredésig nagy lángon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, pici pirospaprikával hintjük majd felöntjük vízzel és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A másik hagymát csíkokra metéljük és egy mélyebb serpenyőben olajon üvegesre pirítjuk, ekkor hozzáadjuk az összezúzott fokhagymákat, majd amikor illatozni kezd, jöhet a borsó és a rózsáira szedett brokkoli. Pár percig hagyjuk a hagymás alapban pirulni, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ételízesítőt adunk hozzá és félpuhára főzzük a zöldségeket.
  4. Külön edényben sós vízben kifőzzük a felkockázott krumplikat és a bulgurt. ( rizst, hajdinát)
  5. Leszűrjük a zöldségeket, félretesszük a főzőlevet és jöhet a bulgur (rizs vagy hajdina) és a botmixer. Ha túl sűrűnek bizonyulna, öntsünk hozzá a felfogott főzőléből. A püréhez keverjük az egész tojást és a sajtot, majd állandóan kevergetve kis lángon összefőzzük.
  6. Kevés olajon pár perc alatt a májszeletek mindkét oldalát rozsdásra sütjük, hogy a belseje se maradjon véres. Sózzuk, borsozzuk, majd felkockázzuk.
  7. Összeöntjük a leszűrt burgonyát, a pörköltöt és a májat, jól átforgatjuk és összemelegítjük.
  8. A püréből a tányérok közepére kupolákat halmozunk, és köré rendezzük a májas-husis egyveleget.
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10013
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 08.

Ajánló

A hozzávalókkal nagyon könnyen bűvészkedhetünk, mert a zöldségeket tetszőlegesen variálhatjuk és akár krumplival is összetörhetjük, ha nem akarunk még a bulgur vagy (rizs, hajdina) kifőzésével is bajlódni. A bulgurt a semmi máshoz nem hasonlítható íze és állaga miatt szeretem, ráadásul ripsz-ropsz elkészül és még egészséges is. Ha valaki nem szereti a húst, vagy szorít az idő, a ragut csak májból is elkészítheti, persze akkor abból arányosan többet használ. Ugyanígy a máj is elhagyható. De egyszer szívből ajánlom kipróbálni az eredeti receptet, mert valóban ízlelőbimbókat kényeztető étekkel van dolgunk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Nekem könnyű dolgom volt, mert adva volt a pörkölt és a borsós-hagymás bulgur, csupa előző napi maradék, amiket aztán felturbóztam, innen az elnevezés is. De hogy gondoljak azokra is, akik "nulláról" kezdik, összeállítottam egy közepesen konyhabarát változatot, ráérősebb napokra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...