Tündérkert torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Julie&Juliette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
Mandulaszemek karamellbe mártása
Piskótalapok
-
11g mandula66 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
9g cukor36 kcal
-
6g víz0 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
Málnazselé
Tejszínhabos krém
-
50g habtejszín146 kcal
-
3g habfixáló9 kcal
-
9g tejföl17 kcal
Cukorszirup
Borítás
Karamellszósz
-
8g cukor29 kcal
-
1g víz0 kcal
-
1g vaj9 kcal
-
4g főzőtejszín6 kcal
-
0g zselatin1 kcal
Összesen
711
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
Mandulaszemek karamellbe mártása
Piskótalapok
-
90g mandula531 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
48g víz0 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
Málnazselé
Tejszínhabos krém
-
400g habtejszín1168 kcal
-
20g habfixáló75 kcal
-
70g tejföl139 kcal
Cukorszirup
Borítás
Karamellszósz
-
60g cukor232 kcal
-
8g víz0 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
35g főzőtejszín46 kcal
-
3g zselatin10 kcal
Összesen
5699
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
Mandulaszemek karamellbe mártása
Piskótalapok
-
4.1g mandula24 kcal
-
15g tojás19 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
2.2g víz0 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
Málnazselé
Tejszínhabos krém
-
18.2g habtejszín53 kcal
-
0.9g habfixáló3 kcal
-
3.2g tejföl6 kcal
Cukorszirup
Borítás
Karamellszósz
-
2.7g cukor11 kcal
-
0.4g víz0 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
-
1.6g főzőtejszín2 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
Összesen
260
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 39.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 501.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.9 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 134.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 314 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
711
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.9 g
Zsír
-
Összesen 316.3 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 1599 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4014.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 914 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 502 mg
-
Foszfor 1783 mg
-
Nátrium 635 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 654.9 g
-
Cukor 506 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1076.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2595 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 331 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 1073 mg
-
Retinol - A vitamin: 2514 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 931 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1979 micro
Összesen
5699
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
Mandulaszemek karamellbe mártása
Piskótalapok
-
90 g mandula
-
6 db tojás
-
7.5 ek cukor
-
6 ek víz
-
6 ek finomliszt
Málnazselé
Tejszínhabos krém
-
400 ml habtejszín
-
2.5 csomag habfixáló
-
3.5 ek tejföl
Cukorszirup
Borítás
Karamellszósz
-
60 g cukor
-
1 ek víz
-
10 g vaj
-
35 ml főzőtejszín
-
1.5 teáskanál zselatin
Elkészítés
Mandulaszemek karamellbe mártása
- A mandulaszemekből párat fogvájóra tűzünk.
- 100 g cukrot 20 ml vízzel elkeverünk, majd karamellizálunk, és egyesével beleforgatjuk a fogvájós szemeket úgy, hogy lefelé fordítva hagyjuk lecsepegni a felesleget. Amint kezd megszilárdulni, függőleges karamellszál keletkezik, amikor ez is megszilárdul, akkor fejjel felfelé fordíthatjuk (4-6 szemet érdemes megcsinálni, ebből később lehet válogatni).
- A maradék karamellt sütőpapírra terítjük, és szilárdulni hagyjuk.
Piskótalapok
- Egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral bélelünk, a sütőt előmelegítjük.
- 45 g mandulából, 2 tojásból, 2,5 ek cukorból, pár csepp vízből és 2 ek. lisztből piskótát készítünk az alábbi módon: A mandulát késsel nagyobb darabokra aprítjuk, és serpenyőben alacsony lángon megpirítjuk, hűlni hagyjuk. A tojássárgáját a cukorral és pár csepp vízzel, a fehérjét pedig egy csipet sóval kikeverjük. Nagy mozdulatokkal vegyítjük őket, majd a mandulát és a lisztet is hozzáadjuk.
- Tűpróbáig kb. 20-25 percig sütjük 180°C-on. Ezt megismételjük.
- A harmadik piskótát ugyanígy készítjük el, csak mandula helyett karamellport adunk hozzá. A sütőpapíron kihűlt karamellt összetörjük, addig amíg az alján por keletkezik, és ezt szitán keresztül a kész tésztába szórjuk. Kb. egy teáskanálnyi mennyiség.
Málnazselé
- A málna magjainak nagy részét eltávolítjuk, az így keletkező pürét 5 tk cukorral és 2 tk zselatinnal összemelegítjük.
- Hűtőben egy órát állni hagyjuk.
Tejszínhabos krém
- 400 ml habtejszínt 2,5 -3 csomag habfixálóval habbá verünk, ehhez adjuk a 6 tk tejfölt és a málnás zselét. Érdemes előtte villával áttörni. (Kb. 830-850 g lesz így a krém.) Kétfelé osztjuk, és hűtőbe rakjuk.
Cukorszirup
- Cukorszirupot készítünk 150 ml vízzel és 100 g cukorral.
- A torta összeállítása a következőképpen történik: Mandulás lap, erre cukorszirup kerül, majd a málnás krém, karamelles lap, ezt is megöntözzük cukorsziruppal, és ezt is krém követi. Hűtőbe tesszük.
Borítás
- A borításhoz 50 g zabpelyhet megpirítunk és kihűtünk. 100 g margarint vagy vajat 100 g porcukorral kikeverünk.
- Ezt is felezzük, és először egy morzsakabátot húzunk köré. Újra hűtőbe tesszük.
- A második adag vajas/margarinos krémmel is bekenjük, és befedjük a zabpehellyel.
Karamellszósz
- 60 g cukrot és 1 ek vizet karamellizálunk. Levesszük a tűzről, és 10 g vajat és 35 ml tejszínt adunk hozzá. 1,5 ek zselatint, ezt is lehűtjük.
- Mixerrel összetörjük a szószt, és zsákból a tortára nyomjuk. Málnaszemekkel és a mártott mandulával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4060
- Feltöltés dátuma: 2019. április 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Julie&Juliette
1 recept
A recept ideális lehet vendégváróként vagy egy tavaszi szülinapi tortaként is. Eléggé időigényes érdemes egy napot rászánni, hogy minden időben elkészüljön.