r
Nosalty Logó

Tündérkert torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Julie&Juliette
Tündérkert torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Mandulaszemek karamellbe mártása

Piskótalapok

Málnazselé

Tejszínhabos krém

Cukorszirup

Borítás

Karamellszósz

Összesen 711 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Mandulaszemek karamellbe mártása

Piskótalapok

Málnazselé

Tejszínhabos krém

Cukorszirup

Borítás

Karamellszósz

Összesen 5699 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Mandulaszemek karamellbe mártása

Piskótalapok

Málnazselé

Tejszínhabos krém

Cukorszirup

Borítás

Karamellszósz

Összesen 260 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 711 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    316.3 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4014.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    914 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    1783 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.9 g
  • Cukor
    506 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1076.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    331 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    1073 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2514 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    931 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1979 micro
Összesen 5699 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Mandulaszemek karamellbe mártása

Piskótalapok

Málnazselé

Tejszínhabos krém

Cukorszirup

Borítás

Karamellszósz

Elkészítés

Mandulaszemek karamellbe mártása

  1. A mandulaszemekből párat fogvájóra tűzünk.
  2. 100 g cukrot 20 ml vízzel elkeverünk, majd karamellizálunk, és egyesével beleforgatjuk a fogvájós szemeket úgy, hogy lefelé fordítva hagyjuk lecsepegni a felesleget. Amint kezd megszilárdulni, függőleges karamellszál keletkezik, amikor ez is megszilárdul, akkor fejjel felfelé fordíthatjuk (4-6 szemet érdemes megcsinálni, ebből később lehet válogatni).
  3. A maradék karamellt sütőpapírra terítjük, és szilárdulni hagyjuk.

Piskótalapok

  1. Egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral bélelünk, a sütőt előmelegítjük.
  2. 45 g mandulából, 2 tojásból, 2,5 ek cukorból, pár csepp vízből és 2 ek. lisztből piskótát készítünk az alábbi módon: A mandulát késsel nagyobb darabokra aprítjuk, és serpenyőben alacsony lángon megpirítjuk, hűlni hagyjuk. A tojássárgáját a cukorral és pár csepp vízzel, a fehérjét pedig egy csipet sóval kikeverjük. Nagy mozdulatokkal vegyítjük őket, majd a mandulát és a lisztet is hozzáadjuk.
  3. Tűpróbáig kb. 20-25 percig sütjük 180°C-on. Ezt megismételjük.
  4. A harmadik piskótát ugyanígy készítjük el, csak mandula helyett karamellport adunk hozzá. A sütőpapíron kihűlt karamellt összetörjük, addig amíg az alján por keletkezik, és ezt szitán keresztül a kész tésztába szórjuk. Kb. egy teáskanálnyi mennyiség.

Málnazselé

  1. A málna magjainak nagy részét eltávolítjuk, az így keletkező pürét 5 tk cukorral és 2 tk zselatinnal összemelegítjük.
  2. Hűtőben egy órát állni hagyjuk.

Tejszínhabos krém

  1. 400 ml habtejszínt 2,5 -3 csomag habfixálóval habbá verünk, ehhez adjuk a 6 tk tejfölt és a málnás zselét. Érdemes előtte villával áttörni. (Kb. 830-850 g lesz így a krém.) Kétfelé osztjuk, és hűtőbe rakjuk.

Cukorszirup

  1. Cukorszirupot készítünk 150 ml vízzel és 100 g cukorral.
  2. A torta összeállítása a következőképpen történik: Mandulás lap, erre cukorszirup kerül, majd a málnás krém, karamelles lap, ezt is megöntözzük cukorsziruppal, és ezt is krém követi. Hűtőbe tesszük.

Borítás

  1. A borításhoz 50 g zabpelyhet megpirítunk és kihűtünk. 100 g margarint vagy vajat 100 g porcukorral kikeverünk.
  2. Ezt is felezzük, és először egy morzsakabátot húzunk köré. Újra hűtőbe tesszük.
  3. A második adag vajas/margarinos krémmel is bekenjük, és befedjük a zabpehellyel.

Karamellszósz

  1. 60 g cukrot és 1 ek vizet karamellizálunk. Levesszük a tűzről, és 10 g vajat és 35 ml tejszínt adunk hozzá. 1,5 ek zselatint, ezt is lehűtjük.
  2. Mixerrel összetörjük a szószt, és zsákból a tortára nyomjuk. Málnaszemekkel és a mártott mandulával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4054
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Julie&Juliette 1 recept

A recept ideális lehet vendégváróként vagy egy tavaszi szülinapi tortaként is. Eléggé időigényes érdemes egy napot rászánni, hogy minden időben elkészüljön.

Hozzávalók

Mandulaszemek karamellbe mártása

Piskótalapok

Málnazselé

Tejszínhabos krém

Cukorszirup

Borítás

Karamellszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...