r
Nosalty Logó

Tufahije

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tufahije
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1570 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 262 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    906 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1070.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    137 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 1570 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházakat, de a héját ne dobjuk ki.
  2. Egy nagy edénybe, amibe az almák mind beleférnek, 1 liter vizet öntünk, hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és a szegfűszeget.
  3. Kb. 10-15 percig főzzük benne az almákat, néha forgassuk át őket, és a magház helyére is kanalazzunk a szirupból.
  4. Miután az almák megfőttek, óvatosan kivesszük őket és egy tálcára tesszük hűlni.
  5. A maradék sziruphoz, amiben főttek, hozzáadjuk a héjukat és főzzük tovább addig, míg kb. a felére csökken a mennyisége és sűrű nem lesz.
  6. A darált dióhoz hozzákeverünk 1 csomag vaníliás cukor és a szirubpól annyit, hogy a dió összeálljon. Aki nem találja elég édesnek, tehet még bele cukrot.
  7. Ezzel a keverékkel megtöltjük az almákat, és tejszínhabot halmozunk a tetejére, esetleg mézet is csorgathatunk rá. Hidegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13861
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 26.

Ajánló

Semmiképp ne használjunk sárga héjú almákat, mivel ezek főzés közben szétesnek, és zöldalmát se használjunk. A piros héjú, nem túl édes almák a legmegfelelőbbek. A főzésnél arra ügyeljünk, hogy ne főzzük túl az almákat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A boszniai konyha egyik kedvelt édessége. Ízletes és kiadós desszert.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...