Trüffelkrémes-epres linzertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi baba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A tésztához
-
21g finomliszt76 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
3 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
25g tejcsokoládé134 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
4g margarin30 kcal
-
7g eperlekvár19 kcal
-
25g eper8 kcal
Összesen
519
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
A krémhez
-
300g tejcsokoládé1605 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
80g eperlekvár222 kcal
-
300g eper90 kcal
Összesen
6211
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
A tésztához
-
14.7g finomliszt54 kcal
-
11.8g margarin85 kcal
-
5.9g porcukor23 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
17.7g tejcsokoládé95 kcal
-
17.7g habtejszín52 kcal
-
2.9g margarin21 kcal
-
4.7g eperlekvár13 kcal
-
17.7g eper5 kcal
Összesen
367
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 276 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 264 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
519
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 68.8 g
Zsír
-
Összesen 408.3 g
-
Telített zsírsav 162 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 154 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 829 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3257.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 944 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 1366 mg
-
Nátrium 459 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 579.3 g
-
Cukor 327 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 600.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3314 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 179 mg
-
D vitamin: 152 micro
-
K vitamin: 266 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 581 mg
-
Retinol - A vitamin: 3165 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1765 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 602 micro
Összesen
6211
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
367
kcal
Hozzávalók
A sütőforma előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
20 dkg margarin
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
1 csipet sütőpor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
A krémhez
-
30 dkg tejcsokoládé
-
5 dkg margarin
-
4 ek eperlekvár
-
30 dkg eper
Elkészítés
A sütőforma előkészítéséhez
- A munkafelületre halmozzuk a lisztet és hozzáadjuk a cukrot, sót, sütőport, vaníliás cukrot, citromot és összekeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint, és gyorsan újra összekeverjük. Végül hozzáadjuk a tojásokat és jól összedolgozzuk.
- A tésztacipót fóliába csomagoljuk és a hűtőben 1 órát pihentetjük.
- A pihentetett tésztát kicsomagoljuk és lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk (olyan alakúra nyújtjuk, amilyen alakú és méretű a formánk). Kibélelünk vele egy piteformát, vagy egy nagyobb kapcsos tortaformát (amit előtte jól kivajazunk és lisztezünk).
- A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A tészta alját villával megszurkáljuk és sütőpapírral beborítjuk. 3 marék száraz babot vagy rizst öntünk bele, ami megakadályozza, hogy a tészta, sütés közben felhólyagosodjon.
- Az így előkészített tésztát 20 percig sütjük, majd eltávolítjuk a formából a sütőbabot (rizst). A sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeljük, a tésztát további 5 percre a sütőbe visszatesszük sülni. Ha megsült, rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.
- Az eperlekvárt egyenletesen eloszlatjuk a tészta alján (én házi készítésű lekvárt használtam).
- A trüffel csokoládékrémet a lekvárra öntjük, így megtöltve a formát. A krém tetejére ráhalmozzuk a félbe vágott eperszemeket, majd hűtjük. És kész.
- Trüffel csokikrém: A tejszínhez hozzáadjuk az összedarabolt csokit és kevergetés közben felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a vajat. A krémet hideg helyen legalább 5-6 órát hűtjük (én előző nap szoktam elkészíteni).
- Ha a trüffel megdermedt, gépi habverővel kihabosítjuk. És kész.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 170
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 15102
- Feltöltés dátuma: 2012. június 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Évi baba
38 recept
A családom alig bírta kivárni, hogy kész legyen a süti, hiába mondtam nekik, hogy várjunk vele, míg megpuhul (4-5 óra). A sütemény születése után fél órával már csak a morzsákat szedegettem.