r
Nosalty Logó

Trüffelkrémes-epres linzertorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi baba
Trüffelkrémes-epres linzertorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

519
Kalória
5.7g
Fehérje
48.3g
Szénhidrátok
34g
Zsír
50.1g
Víz
69.1g
Koleszterin
2g
Rost
27.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Összesen 519 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Összesen 6211 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

Összesen 367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 519 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    408.3 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3257.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    944 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1366 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    579.3 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    600.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3165 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1765 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 6211 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 367 kcal

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. A munkafelületre halmozzuk a lisztet és hozzáadjuk a cukrot, sót, sütőport, vaníliás cukrot, citromot és összekeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint, és gyorsan újra összekeverjük. Végül hozzáadjuk a tojásokat és jól összedolgozzuk.
  2. A tésztacipót fóliába csomagoljuk és a hűtőben 1 órát pihentetjük.
  3. A pihentetett tésztát kicsomagoljuk és lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk (olyan alakúra nyújtjuk, amilyen alakú és méretű a formánk). Kibélelünk vele egy piteformát, vagy egy nagyobb kapcsos tortaformát (amit előtte jól kivajazunk és lisztezünk).
  4. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A tészta alját villával megszurkáljuk és sütőpapírral beborítjuk. 3 marék száraz babot vagy rizst öntünk bele, ami megakadályozza, hogy a tészta, sütés közben felhólyagosodjon.
  5. Az így előkészített tésztát 20 percig sütjük, majd eltávolítjuk a formából a sütőbabot (rizst). A sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeljük, a tésztát további 5 percre a sütőbe visszatesszük sülni. Ha megsült, rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.
  6. Az eperlekvárt egyenletesen eloszlatjuk a tészta alján (én házi készítésű lekvárt használtam).
  7. A trüffel csokoládékrémet a lekvárra öntjük, így megtöltve a formát. A krém tetejére ráhalmozzuk a félbe vágott eperszemeket, majd hűtjük. És kész.
  8. Trüffel csokikrém: A tejszínhez hozzáadjuk az összedarabolt csokit és kevergetés közben felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a vajat. A krémet hideg helyen legalább 5-6 órát hűtjük (én előző nap szoktam elkészíteni).
  9. Ha a trüffel megdermedt, gépi habverővel kihabosítjuk. És kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30

A családom alig bírta kivárni, hogy kész legyen a süti, hiába mondtam nekik, hogy várjunk vele, míg megpuhul (4-5 óra). A sütemény születése után fél órával már csak a morzsákat szedegettem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!