r
Nosalty Logó

Trüffel torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Trüffel torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 346 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.7 g

Zsír

  • Összesen
    401 g
  • Telített zsírsav
    213 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9553 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    2191 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    1271 mg
  • Foszfor
    4016 mg
  • Nátrium
    1788 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1070.2 g
  • Cukor
    762 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    731.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 8313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vajat, a kakaót, csipetnyi sót, citromhéjat, majd a sütőporos lisztet, s végül a tojások keményre vert habját.
  2. Sütőpapírral kibélelt aljú formába öntjük, és közepes hőmérsékleten kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. A krémhez a tejszínt felforraljuk a mézzel, majd hozzákeverjük az apróra vágott csokoládét. Sűrű krémmé főzzük a gázlapot közben elzárjuk. Kihűlés után hűtűbe tesszük minimum 1 éjszakát. Másnap szobahömérsékletűre melegítjük (pihentetjük), és már használható is.
  4. Díszítéshez a marcipánokat kinyújtjuk, és formákat szaggatunk belőle. A kész mintákat 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  5. Összeállítjuk a tortát. A kihűlt piskótát 2 vagy 3 lapra vágjuk, és minden oldalt bőségesen megkenünk a krémmel. Ízlés szerint még rakhatunk bele meggyet is. Az összes lap megkenése után felvisszük az utolsó réteget az egész tortára. Cirádás spatula lappal mintázhatjuk.
  6. Végül a megdermedt marcipánfigurákat felhelyezzük a tortára, és a hűtőben pihentetjük minimum 1 éjszakát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20373
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 24.

Ajánló

Születésnapi tortának.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű és nem tömény. A marcipánt és a krémet 1 nappal előbb készítsük el.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...