r
Nosalty Logó

Trüffel torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Trüffel torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

694
Kalória
9.9g
Fehérje
89.2g
Szénhidrátok
33.4g
Zsír
60.9g
Víz
79.1g
Koleszterin
5.8g
Rost
63.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 346 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.7 g

Zsír

  • Összesen
    401 g
  • Telített zsírsav
    213 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9553 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    2191 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    1271 mg
  • Foszfor
    4016 mg
  • Nátrium
    1788 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1070.2 g
  • Cukor
    762 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

Víz

  • Összesen
    731.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 8313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 346 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vajat, a kakaót, csipetnyi sót, citromhéjat, majd a sütőporos lisztet, s végül a tojások keményre vert habját.
  2. Sütőpapírral kibélelt aljú formába öntjük, és közepes hőmérsékleten kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. A krémhez a tejszínt felforraljuk a mézzel, majd hozzákeverjük az apróra vágott csokoládét. Sűrű krémmé főzzük a gázlapot közben elzárjuk. Kihűlés után hűtűbe tesszük minimum 1 éjszakát. Másnap szobahömérsékletűre melegítjük (pihentetjük), és már használható is.
  4. Díszítéshez a marcipánokat kinyújtjuk, és formákat szaggatunk belőle. A kész mintákat 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  5. Összeállítjuk a tortát. A kihűlt piskótát 2 vagy 3 lapra vágjuk, és minden oldalt bőségesen megkenünk a krémmel. Ízlés szerint még rakhatunk bele meggyet is. Az összes lap megkenése után felvisszük az utolsó réteget az egész tortára. Cirádás spatula lappal mintázhatjuk.
  6. Végül a megdermedt marcipánfigurákat felhelyezzük a tortára, és a hűtőben pihentetjük minimum 1 éjszakát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Egyszerű és nem tömény. A marcipánt és a krémet 1 nappal előbb készítsük el.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!