r
Nosalty Logó

Triplán szőlős túrótorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Triplán szőlős túrótorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A túrótöltelékhez

A szőlős réteghez

376
Kalória
14.8g
Fehérje
51.5g
Szénhidrátok
13g
Zsír
131.8g
Víz
66.3g
Koleszterin
1.2g
Rost
43.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A túrótöltelékhez

A szőlős réteghez

Összesen 376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A túrótöltelékhez

A szőlős réteghez

Összesen 3010 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A túrótöltelékhez

A szőlős réteghez

Összesen 170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5205.1 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.4 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1054.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    550 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 3010 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Az egész tojásokat a cukorral egy tálba tesszük és mixerrel 4-5 perc alatt teljesen kihabosítjuk, míg légies és szinte fehér nem lesz. Ekkor hozzácsorgatjuk az olajat és elkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, sót és sütőport, majd elkeverjük.
  2. A sütőnket előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 centiméter átmérőjű, kapcsos sütőformát alul kibélelünk sütőpapírral, majd a papírt bekenjük olajjal. A forma oldalait csupaszon hagyjuk, hogy minél magasabbra nőjön a piskóta. Beleöntjük a masszánkat, majd betoljuk a sütőbe és 15 perc alatt készre sütjük.
  3. A piskótát hagyjuk a formában pihenni 5 percig, majd rácsra borítjuk fejjel lefelé és teljesen kihűtjük.

A túrótöltelékhez

  1. A mazsolát egy tálba tesszük, leöntjük forró vízzel, majd hagyjuk felázni és felpuhulni. A lapzselatinokat egy tál hideg vízbe tesszük, hogy megszívják magukat
  2. Egy tálban összekeverjük mixerrel a túrót, tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot és citromhéjat. A tejszínt felmelegítjük, majd elkeverjük benne a kinyomkodott lapzselatinokat. A zselatinos tejszínt a túrós keverékhez adjuk és elkeverjük. A mazsolákat leszűrjük, kinyomkodjuk és hozzáforgatjuk a túrótöltelékhez.
  3. A kihűlt piskótánkat visszatesszük a kapcsos tortaforma aljára. Erre öntjük rá a túrótölteléket (maradjon hely a szőlős, zselés rétegnek is), majd a tortát frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük 1-2 órára, míg a zselatin be nem köt.

A szőlős réteghez

  1. A szőlőt megmossuk, leszemezzük és a szemeket elfelezzük. Tetszőleges mintában elrendezzük a megdermedt túrótorta tetején.
  2. A vizet és szőlőlevet egy lábasba öntjük, majd elkészítjük a tortazselét a csomagolás utasításai szerint. A kész zselét a tortára öntjük (tegyünk a csorgatott zselé alá egy kanalat, nehogy zavaros, túrószemes legyen a végeredmény), hogy teljesen elfedje a szőlőszemeket. A tortát visszatesszük a hűtőbe és legalább 1 óráig pihentetjük, de adhatunk neki egy teljes éjszakát is.
  3. A formából kiszabadítva szeletekre vágjuk és tálaljuk a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Sütés nélküli túrótortát tulajdonképpen bármilyen gyümölccsel készíthetünk, így amikor beköszönt az ősz és a szüreti időszak, pakoljuk meg a süteményt díszes szőlőszemekkel. Ha pedig ez nem lenne elég, a túrós rétegbe is szórjunk mazsolát, a zselét pedig készítsük szőlőléből. Tripla gyümölcs, tripla boldogság!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!