Trencsényi palacsinta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
A palacsintához
-
67g finomliszt243 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
83g tej47 kcal
-
1g só0 kcal
-
63 kcal
A csirkepaprikáshoz
-
117g csirkemellfilé140 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
63 kcal
-
4 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
17g tejföl33 kcal
Továbbá
Összesen
878
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
A palacsintához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
500g tej280 kcal
-
4g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A csirkepaprikáshoz
-
700g csirkemellfilé840 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
23 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g tejföl198 kcal
Továbbá
Összesen
5254
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
A palacsintához
-
13.2g finomliszt48 kcal
-
9.9g burgonya6 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
16.5g tej9 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
A csirkepaprikáshoz
-
23.1g csirkemellfilé28 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
3.3g paradicsom1 kcal
-
3.3g tejföl7 kcal
Továbbá
Összesen
174
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.8 g
Zsír
-
Összesen 43.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1177.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 443 mg
-
Nátrium 409 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 217.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 437 micro
-
β-crypt 85 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 413 micro
Összesen
878
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 298.7 g
Zsír
-
Összesen 259.7 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 1228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7062.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 353 mg
-
Kálcium 1141 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 424 mg
-
Foszfor 2661 mg
-
Nátrium 2453 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 405.2 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1306.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 906 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 1148 mg
-
Retinol - A vitamin: 658 micro
-
α-karotin 149 micro
-
β-karotin 2621 micro
-
β-crypt 511 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2479 micro
Összesen
5254
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 85 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
A palacsintához
-
2 db tojás
-
5 dl tej
-
1 kk só
-
0.5 dl napraforgó olaj
A csirkepaprikáshoz
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
2 ek fűszerpaprika
-
majoranna ízlés szerint
-
1 db paradicsom
-
1 dl tejföl
Továbbá
Elkészítés
A palacsintához
- Pörkölt készítése:
- A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre dinszteljük, sózzuk, hozzátesszük a felkockázott csirkehúst, fehéredésig kevergetjük. Megszórjuk paprikával, mellétesszük a paradicsomot, megszórjuk majorannávalés felengedjük kb 1,5-2 dl vízzel.
- Közepes lángon kb 45 percig főzzük, a végén belekeverjük a tejfölt, és egyet rottyantunk rajta, hogy besűrüsödjön.
- Amíg a pörkölt készül,előkszítjük a palacsintát.
- Palacsinta készítése:
- A krumplit héjában, enyhén sós vízben megfőzzük.
- Ha elkészült, megpucoljuk, jól áttörjük, és hagyjuk kiűlni.
- A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát készítünk, hozzákeverjük a kihűlt krumplit, és egy órát pihentetjük hideg helyen.
- Vékonyan kiolajozott serpenyőben közepes vastagságú palacsintákat sütünk (nekem ebből a mennyiségből 14 darab lett)
- Ha a paprikáscsirke elkészült, kivesszük a husokat a szaftból, és összeturmxoljuk. Csak annyi szaftot keverünk hozzá lassan és fokozatosan, hogy sűrű krémet kapjunk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánafűszerezünk. A krémnek nem szabad nagyon folyósnak lennie, mert akkor kifolyik a palacsinták közül!
- A juhtúrót kikeverjük kb 1 dl tejföllel, hogy szintén kenhető, de sűrű állagú legyen.
- Összeállítás:
- Egy kapcsos tortaformának (aminek átmérője nagyjából egyforma a papalcsintasütő átmérőjével) leszedjük az oldalát, és elkezdjük rétegezni a palacsintát: Az első palacsintát megkenjük a paprikáscsirke-krémmel, befedjük egy másikkal, amit a juhtúrós krémmel kenünk meg, és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére a maradék tejföllel elkevert tojást kenjük.
- Felhelyezzük a tortaforma kapcsos oldalát, és előmelegített sütőben kb 25 perc alatt átsütjük az egészet.
- Kivesszük, kb 20 percet állni hagyjuk, majd tortaszerűen szeleteljük.
- Tálaláskor a szeletek tetejére öntünk a megmaradt paprikáscsirke szaftból, és tejfölpöttyökkel díszítük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 264
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 16050
- Feltöltés dátuma: 2010. március 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Ha mindent frissen készítünk, akkor igazi pepecselős hétvégi ebéd. Nagyon tömör, nagyon laktató, nagyétkű férfiak jóllakatására tökéletes! Természetesen, ha van maradék pörköltünk, akkor a munka jó részét megspóroljuk, és csak kényelmesen újrahasznosítunk. Mint a rakott ételek általában, ez is annál jobb, minél többet áll, és minél többször van újramelegítve. Ennek csak az a feltétele, hogy ne legyen folyós egyik krém se, részint, hogy ne tudjanak kiszökni a palacsinták közül, és ne is tudja teljesen felszívni a tészta (mindkettő fojtósságot eredményez). Természetesen bármilyen fajta húsból elkészíthetjük, én csak azért használtam most csirkét, mert minden frissen készült, és az fő meg leghamarabb.