Tradicionális kenyérlángos gazdagon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lali
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
38g víz0 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
75g sajt264 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
Összesen
1175
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
11g élesztő12 kcal
-
150g víz0 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
300g sajt1056 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
Összesen
4698
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
16.5g finomliszt60 kcal
-
11g burgonya6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.6g élesztő1 kcal
-
8.2g víz0 kcal
-
24.7g tejföl49 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0.8g sertészsír7 kcal
-
11g füstölt szalonna72 kcal
-
16.5g sajt58 kcal
-
9.9g vöröshagyma4 kcal
Összesen
258
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 82.4 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1730.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 636 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 527 mg
-
Nátrium 456 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 243.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 377 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 372 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
1175
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.7 g
Zsír
-
Összesen 329.4 g
-
Telített zsírsav 153 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 829 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6922.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 2544 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 2109 mg
-
Nátrium 1825 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 299.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 975.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1509 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 301 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 1490 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
4698
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg finomliszt
-
2 közepes db burgonya
-
1 csipet só
-
1 csipet cukor
-
11 g élesztő
-
1.5 dl víz
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 ek sertészsír
-
20 dkg füstölt szalonna
Elkészítés
- Főzzük puhára a két közepes krumplit sós vízben, én chipsszerű szeletekre szoktam felvágni, így gyorsan megvan.
- Mérjük ki a 30 dkg lisztet, majd az összetört krumplival keverjük el egy fakanállal, lehetőleg ne várjuk meg, míg kihűl a krumpli, majd adjunk hozzá egy kevés vizet, csipet sót, cukrot, majd az élesztőt, és gyúrjuk, dagasszuk a tésztát legalább 5-10 percig (nem baj, ha maradnak nagyobb krumplidarabok benne), majd hagyjuk meleg helyen kelni egy órán keresztül. (Fél kiló liszthez szükséges élesztőmennyiséggel nagyjából 2-2,5 szeresére fog dagadni.)
- A kelesztés alatt vágjunk apróra 2-3 kisebb fej hagymát, és zsíron (lehet ez akár a szalonna bőréből kisült, esetleg kacsazsír) pirítsuk üvegesre, majd pirítsuk barnára. Ezután bontsunk fel egy 450 grammos doboz tejfölt, kevés sóval törjük össze, és keverjük krémesre. Ezután fokhagymanyomóval gerezdenként hozzáadjuk a tört fokhagymát. A nagyobb darabokat, amit nem fog elvinni a prés, késsel vágjuk össze, és adjuk hozzá azt is, majd lefedve tegyük be a hűtőbe. Szeljük fel a füstölt szalonnát (általában erdélyi szalonna, ha van házi, akkor azt, ha van többféle, akkor minden fajtából), és reszeljük le a sajtot. Nagyjából 15 perc maradhatott még az órából, szóval elő is melegíthetjük a sütőt 220 fokra.
- A serpenyőben megpirított hagyma alól a zsír + hagymalé keveréket egy közepes (inkább nagyobb, mint kisebb) méretű tepsibe öntsük, és kenjük ki vele a tepsi alját. A megkelt tésztát egyengessük bele (nem kell újragyúrni, lehetőleg ne is nagyon nyomkodjuk meg, tényleg csak "simogassuk bele" a sütőbe), majd tegyük be a sütőbe 5 percre, hogy a teteje kicsit megkeményedhessen, és a tejfölt így ne szívja magába.
- Amint kivesszük, jöhetnek a feltétek. Először a fokhagymás tejfölt egyengetjük rá, majd a pirított hagymát, majd a szalonnát, és a végén a lereszelt sajtot, ami nyugodtan lehet füstölt sajt és trappista keveréke ízlés szerint. Majd visszatesszük a sütőbe, és 220 fokon hagyjuk sülni 35-40 percig. 20 perc elteltével fordítsuk meg a sütőben, és az utolsó 10 percre kapcsoljuk be a légkeverést, hogy a tetején a szalonna ropogósra piruljon, és a sajt is sárgára barnulhasson. Ezután hagyjuk hűlni, majd egy tálcára téve lehet tálalni.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36x25x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 223
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 103535
- Feltöltés dátuma: 2014. január 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lali
3 recept
Hagyományos kenyérlángos, vékony tésztával, extra vastag tejfölös sajtos réteggel, gazdagon. Az elkészítési idő nem sok, partikra, hétvégi vacsorának vagy akár egy filmnézéshez is tökéletes.