r
Nosalty Logó

Tradicionális kenyérlángos gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lali
Tradicionális kenyérlángos gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4698 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1730.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.7 g

Zsír

  • Összesen
    329.4 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6922.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    2544 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    2109 mg
  • Nátrium
    1825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    975.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1509 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 4698 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük puhára a két közepes krumplit sós vízben, én chipsszerű szeletekre szoktam felvágni, így gyorsan megvan.
  2. Mérjük ki a 30 dkg lisztet, majd az összetört krumplival keverjük el egy fakanállal, lehetőleg ne várjuk meg, míg kihűl a krumpli, majd adjunk hozzá egy kevés vizet, csipet sót, cukrot, majd az élesztőt, és gyúrjuk, dagasszuk a tésztát legalább 5-10 percig (nem baj, ha maradnak nagyobb krumplidarabok benne), majd hagyjuk meleg helyen kelni egy órán keresztül. (Fél kiló liszthez szükséges élesztőmennyiséggel nagyjából 2-2,5 szeresére fog dagadni.)
  3. A kelesztés alatt vágjunk apróra 2-3 kisebb fej hagymát, és zsíron (lehet ez akár a szalonna bőréből kisült, esetleg kacsazsír) pirítsuk üvegesre, majd pirítsuk barnára. Ezután bontsunk fel egy 450 grammos doboz tejfölt, kevés sóval törjük össze, és keverjük krémesre. Ezután fokhagymanyomóval gerezdenként hozzáadjuk a tört fokhagymát. A nagyobb darabokat, amit nem fog elvinni a prés, késsel vágjuk össze, és adjuk hozzá azt is, majd lefedve tegyük be a hűtőbe. Szeljük fel a füstölt szalonnát (általában erdélyi szalonna, ha van házi, akkor azt, ha van többféle, akkor minden fajtából), és reszeljük le a sajtot. Nagyjából 15 perc maradhatott még az órából, szóval elő is melegíthetjük a sütőt 220 fokra.
  4. A serpenyőben megpirított hagyma alól a zsír + hagymalé keveréket egy közepes (inkább nagyobb, mint kisebb) méretű tepsibe öntsük, és kenjük ki vele a tepsi alját. A megkelt tésztát egyengessük bele (nem kell újragyúrni, lehetőleg ne is nagyon nyomkodjuk meg, tényleg csak "simogassuk bele" a sütőbe), majd tegyük be a sütőbe 5 percre, hogy a teteje kicsit megkeményedhessen, és a tejfölt így ne szívja magába.
  5. Amint kivesszük, jöhetnek a feltétek. Először a fokhagymás tejfölt egyengetjük rá, majd a pirított hagymát, majd a szalonnát, és a végén a lereszelt sajtot, ami nyugodtan lehet füstölt sajt és trappista keveréke ízlés szerint. Majd visszatesszük a sütőbe, és 220 fokon hagyjuk sülni 35-40 percig. 20 perc elteltével fordítsuk meg a sütőben, és az utolsó 10 percre kapcsoljuk be a légkeverést, hogy a tetején a szalonna ropogósra piruljon, és a sajt is sárgára barnulhasson. Ezután hagyjuk hűlni, majd egy tálcára téve lehet tálalni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x25x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 103378
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos kenyérlángos, vékony tésztával, extra vastag tejfölös sajtos réteggel, gazdagon. Az elkészítési idő nem sok, partikra, hétvégi vacsorának vagy akár egy filmnézéshez is tökéletes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...