Torta iskolakezdésre
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
A 4 tojásos piskótához
-
18g tojás23 kcal
-
3g víz0 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
3 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A 6 tojásos piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
4g víz0 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
3 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
4 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
Összesen
1030
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
A 4 tojásos piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
32g víz0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A 6 tojásos piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
48g víz0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
46 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
1200g tej672 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
750g vaj5378 kcal
-
400g porcukor1548 kcal
Összesen
12350
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
A 4 tojásos piskótához
-
5.4g tojás7 kcal
-
0.8g víz0 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A 6 tojásos piskótához
-
8.1g tojás10 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
29.5g tej16 kcal
-
3.3g vaníliás pudingpor13 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
18.4g vaj132 kcal
-
9.8g porcukor38 kcal
Összesen
303
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 57.1 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 284 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 647.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.7 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 492 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 484 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
1030
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.9 g
Zsír
-
Összesen 685.6 g
-
Telített zsírsav 408 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 195 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 3413 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7772.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 321 mg
-
Kálcium 2515 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 2582 mg
-
Nátrium 2039 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1411.9 g
-
Cukor 930 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 635.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5904 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 373 micro
-
Kolin: 1613 mg
-
Retinol - A vitamin: 5807 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1185 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2523 micro
Összesen
12350
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
303
kcal
Hozzávalók
A 4 tojásos piskótához
-
4 db tojás
-
4 ek víz
-
200 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
200 g finomliszt
-
1 tk sütőpor
A 6 tojásos piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek víz
-
200 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
250 g finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
1200 ml tej
-
3 csomag vaníliás pudingpor
-
6 ek cukor
-
750 g vaj
-
400 g porcukor
Elkészítés
A 4 tojásos piskótához
- A pudingport 6 ek cukorral és kevés tejjel simára keverjük.
- A többi tejet felforraljuk, a pudingos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg jól besűrűsödik. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk.
- A vajat habosra keverjük, adagonként hozzákeverjük a porcukrot, majd hozzákeverjük a főtt krémet. A krémből valamennyit félreteszünk a díszítéshez.
- A kakaós piskótát 3 lapra vágjuk. A krém kb. 2/3 -ával a piskótát megtöltjük és bevonjuk.
- Egy sulitölcsér sablont készítünk. A sablont a kisebb piskótára tesszük és kivágjuk, majd 3 lapra vágjuk.
- A málnazselét elkavarjuk. A málnazselével megkenünk 2 sulitölcsér lapot, majd megtöltjük és vékonyan bevonjuk krémmel.
- 200 g marcipánt összedolgozunk piros ételfestékkel, majd vékonyra nyújtjuk és a tölcsérnek a háromszög részét beburkoljuk.
- A sulitölcsért óvatosan a másik piskótára tesszük.
- A maradék marcipánt kettéosszuk, egyik felét sárga, a másik felét zöld ételfestékkel összedolgozzuk. Külön-külön vékonyra nyújtjuk, a megmaradt pirosat is. Kis ceruza formákat vágunk ki, és körbe kirakjuk velük a piskótát.
- A maradék krémet nyomózsákba tesszük és a tortát tetszés szerint díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2861
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Ezt a tortát az unokánk beiskoláztatási bulijára készítettem. Mindenkinek tetszett és ízlett. Kb. 20 vagy még több főre is elegendő ez az adag.