r
Nosalty Logó

Torta iskolakezdésre

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Torta iskolakezdésre
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A 4 tojásos piskótához

A 6 tojásos piskótához

A krémhez

Összesen 1030 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A 4 tojásos piskótához

A 6 tojásos piskótához

A krémhez

Összesen 12350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A 4 tojásos piskótához

A 6 tojásos piskótához

A krémhez

Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 1030 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.9 g

Zsír

  • Összesen
    685.6 g
  • Telített zsírsav
    408 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    195 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    3413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7772.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    2515 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2582 mg
  • Nátrium
    2039 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1411.9 g
  • Cukor
    930 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5904 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    1613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1185 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2523 micro
Összesen 12350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A 4 tojásos piskótához

A 6 tojásos piskótához

A krémhez

Elkészítés

A 4 tojásos piskótához

  1. A pudingport 6 ek cukorral és kevés tejjel simára keverjük.
  2. A többi tejet felforraljuk, a pudingos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg jól besűrűsödik. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk.
  3. A vajat habosra keverjük, adagonként hozzákeverjük a porcukrot, majd hozzákeverjük a főtt krémet. A krémből valamennyit félreteszünk a díszítéshez.
  4. A kakaós piskótát 3 lapra vágjuk. A krém kb. 2/3 -ával a piskótát megtöltjük és bevonjuk.
  5. Egy sulitölcsér sablont készítünk. A sablont a kisebb piskótára tesszük és kivágjuk, majd 3 lapra vágjuk.
  6. A málnazselét elkavarjuk. A málnazselével megkenünk 2 sulitölcsér lapot, majd megtöltjük és vékonyan bevonjuk krémmel.
  7. 200 g marcipánt összedolgozunk piros ételfestékkel, majd vékonyra nyújtjuk és a tölcsérnek a háromszög részét beburkoljuk.
  8. A sulitölcsért óvatosan a másik piskótára tesszük.
  9. A maradék marcipánt kettéosszuk, egyik felét sárga, a másik felét zöld ételfestékkel összedolgozzuk. Külön-külön vékonyra nyújtjuk, a megmaradt pirosat is. Kis ceruza formákat vágunk ki, és körbe kirakjuk velük a piskótát.
  10. A maradék krémet nyomózsákba tesszük és a tortát tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2861
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát az unokánk beiskoláztatási bulijára készítettem. Mindenkinek tetszett és ízlett. Kb. 20 vagy még több főre is elegendő ez az adag.

Hozzávalók

A 4 tojásos piskótához

A 6 tojásos piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...