r
Nosalty Logó

Torta doktor módra - kakaósan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Torta doktor módra - kakaósan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    233.9 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2679.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    1166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.5 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1726 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1694 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 5110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 211 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A gesztenyemasszát kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk teljesen felengedni (kb. 2 óra).
  2. A kekszet robotgépben morzsásra daráljuk, majd összegyúrjuk a gesztenyével és a vajjal.
  3. Az így kapott masszát egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
  4. A pudingport és a cukrot elkeverjük 2 dl hideg tejjel. A maradék tejet felforraljuk, majd folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a pudingporos tejet és 1 percig forraljuk. Mikor kissé kihűlt, hozzáadjuk a vajat és simára keverjük a krémet.
  5. A krém felét a gesztenyés alapra öntjük, majd a babapiskótákat egyesével, pár másodpercre belemártjuk a kakaóba és a krémre rakosgatjuk.
  6. Óvatosan befedjük a maradék krémmel és 3-4 órára hűtőbe tesszük (akár egy éjszakára).
  7. Tálalás előtt a tejszínből habot verünk, mikor már kezd keményedni, hozzáadjuk a porcukrot is.
  8. A torta tetejére simítjuk a habot, levesszük a sütőforma szélét és tetszés szerint kakaóporral díszítjük.
  • Tepsi mérete: 22
  • Receptkönyvben: 432
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 33214
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 16.

Ajánló

Az eredeti recept tojássárgával is dúsította a krémet, de én ezt kihagyom, így is nagyon finom és nem kell izgulnom a nyers tojás miatt. A vaj mennyiségét pedig harmadára csökkentettem és ez is elégnek bizonyult.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassan egy éve bukkantam rá Marton Leventének erre a receptjére, azóta rendszeresen készítem ezt a sütit, mert a családot rögtön rabul ejtette. Annyira harmonizálnak az ízek, hogy alig lehet betelni vele. Szerintünk ez az egyik legfinomabb sütés nélkül elkészíthető édesség.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...