r
Nosalty Logó

Török joghurtos darás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Török joghurtos darás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

A locsoláshoz:

Összesen 540 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

A locsoláshoz:

Összesen 3237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

A locsoláshoz:

Összesen 231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 540 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2363.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1109 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.3 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    856 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    836 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 3237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A locsoláshoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Egy 20x25x6 cm tepsit kevés vajjal kikenünk, és kevés darával kiszórunk. A vajat felolvasztjuk, hagyjuk egy kicsit hűlni.
  2. A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzákavarjuk a folyékony vajat, a joghurtot és a narancshéjat.
  3. A lisztet elkeverjük a darával és a sütőporral, majd tojásos-joghurtos masszához kavarjuk.
  4. A tésztát az előkészített formába simítjuk, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
  5. A vizet a cukorral és a narancslével felfőzzük, pár percig főzzük, míg a cukor felolvad, majd hozzákavarjuk a narancslikőrt.
  6. A megsült süteményt kivesszük a sütőből, még forrón tetszés szerint négyszögekre, rombuszokra vágjuk, és meglocsoljuk a forró sziruppal. Hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 11262
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyors és finom sütemény. A kihűlt süteményt megszórhatjuk porcukorral, kókuszreszelékkel vagy durvára vágott pisztáciával.

Hozzávalók

A tésztához:

A locsoláshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...