r
Nosalty Logó

Torinói vagdalt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Torinói vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

vagdalthoz

tetejére

Összesen 481 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

vagdalthoz

tetejére

Összesen 1926 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

vagdalthoz

tetejére

Összesen 137 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    232 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    13548 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 481 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6201.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1562 mg
  • Nátrium
    3540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1014 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    54191 micro
  • Lut-zea
    668 micro
Összesen 1926 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3894 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

vagdalthoz

tetejére

Elkészítés

vagdalthoz

  1. A zsemlét feldaraboljuk, és tejbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk. Ezután a darált húst egy nagyobb üvegtálba tesszük, és összedolgozzuk az áztatott zsemlével, a sóval, őrölt borssal, finomra vágott hagymával, tojással, 3 evőkanál zsemlemorzsával, 2 evőkanál olívaolajjal. Aztán hűtőbe tesszük, hogy összeérjen.
  2. Az orsó tésztát kifőzzük enyhén sós, olívaolajos vízben, majd leszűrjük, és jól lecsepegtetjük.
  3. Egy nagyobb folpack fólián vagy sütőpapíron téglalap alakúra egyengetjük a fűszeres darált húst. A közepére halmozzuk csík alakban a kifőtt tésztát, és a fólia vagy sütőpapír segítségével a hús széleit a tésztára hajtva hengert készítünk belőle.
  4. Olívaolajjal bőven kikenünk egy méretes tepsit, és belehelyezzük a roládot. Ezután a húsroládot megkenjük olívaolajjal, és beszórjuk zsemlemorzsával, majd itt-ott olívaolajat csepegtetünk rá. Alufóliával letakarjuk a tepsit, és előmelegített sütőbe tesszük. Néha kivesszük a sütőből, belesünk a fólia alá, és amikor látjuk, hogy majdnem kész, levesszük a fóliát, meglocsoljuk a levével, és pirosra sütjük.
  5. A kész vagdaltat deszkára tesszük, és langyosra hűtjük. 10 cm-es darabokra vágjuk,tányérra tesszük, meglocsoljuk a paradicsomszósszal, és zellerlevéllel díszítve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x50
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2234
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Torinói vagdalt
Lizinka_ 604 recept

Azoknak ajánlom, akik szeretik a különleges olasz ízeket!

Hozzávalók

vagdalthoz

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...