r
Nosalty Logó

Töpörtyűs-szilvalekváros buci

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Häxa
Töpörtyűs-szilvalekváros buci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 6920 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 576 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.1 g

Zsír

  • Összesen
    269 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5829.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    911 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1452 mg
  • Nátrium
    2804 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    917.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    699 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 6920 kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet megmelegítjük, a lisztet átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntünk egy kevés tejet, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és liszttel befedjük. Békén hagyjuk, míg a liszt meg nem repedezik, mutatván, hogy felfutott az élesztő.
  2. Ezt követően hozzáadjuk a sót, 1 tojást és a többi tejet, elkezdjük kidolgozni. Amikor simulni látszik, hozzálocsoljuk az olvasztott vaj és olaj keverékét, ezzel sima, hólyagos tésztává dagasztjuk. Letakarva kétszeresére kelesztjük.
  3. A megkelt tésztával úgy járunk el, mint a töpörtyűs pogácsánál szokás - kinyújtjuk, borsos tepertőkrémmel megkenjük, hajtogatjuk, pihentetjük, s ugyanezt még vagy kétszer.
  4. Végül a kinyújtott tésztát trapéz (vagy téglalap vagy négyzet vagy amilyenre sikerül) formájúra vágjuk, ráhelyezünk egy jó teáskanálnyi szilvalekvárt, feltekerjük, tepsire rakjuk, újfent pihentetjük kb. 20 percig, tejjel elkevert tojással megkenjük, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 650
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kincset találtam a spájzban. Egy üveg igazi, üstben főzött, adalékmentes szilvalekvárt. Ez a legjobb, ami történhetett vele, másra teljesen fölösleges pocsékolni... Hogy tutira menjek, azonnal felhívtam édesanyámat, hogy ossza már meg velem azt a kelt tészta receptet, amelyet ő alkalmaz hasonló esetben. "Ó kislányom, hát sima kőttes", mondotta. Aztán mégiscsak sikerült ennél konkrétabb infóhoz is jutnom, s lőn a töpörtyűs-lekváros buci, melyet melegen fogyasztva nagy élvezethez, ugyanakkor kiadós hasfájáshoz juthatunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...