Töpörtyűs pogácsa 8. - hajtott
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
819
kcal
- 11% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
4910
kcal
- 11% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 52.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 596.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
819
kcal
- 11% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 114.4 g
Zsír
-
Összesen 314.5 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 636 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3580.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 963 mg
-
Nátrium 1852 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 396.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 251.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1174 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 540 mg
-
Retinol - A vitamin: 1118 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 655 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 805 micro
Összesen
4910
kcal
- 11% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
406
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Kevés lisztet langyos tejben elkeverünk, és az élesztőt belemorzsoljuk, majd simára keverjük. A kovászt langyos helyen megkelesztjük.
- A darált töpörtőhöz hozzáadjuk a sót, a borsot és a mustárt.
- A liszthez a kovászt, 1 tojás és a másik fehérjét (kenéshez hagyunk 1 sárgáját), a darált töpörtős masszát, a langyos zsiradékot és a tejfölt hozzákeverjük. (Ha túl kemény a tészta, tejjel lazíthatjuk.)
- A tésztát rövid (kb. 10 perc) pihentetés után kinyújtjuk, és meghajtuk. Ezt megismételjük 3-4-szer 10 percenként.
- Végül megfelelő vastagságúra nyújtjuk. (Nálam 2 ujjnyi vastag volt.)
- Tetejét kereszt irányban mélyen bevagdaljuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- Sütőpapírra rakjuk, tetejét a tojássárgájával megkenjük, rövid pihentetés után (kb. 15 perc) előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 149
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 49309
- Feltöltés dátuma: 2011. február 17.
Ajánló
Nagyon ritkán jut eszembe ,hogy töpörtőt kellene enni. Így alapanyagként szoktam elhasználni. Ez egy jó választás! Ez a mennyiség egy tepsibe belefért, kb. 40-45 db lett.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Figyelem! Reklám következik: A Szalay Könyvek kiadó gondozásában megjelent Muffinok és pogácsák-ból sütök mostanság. És finomak lesznek a pogik, sőt a képeken láthatóknál szebbeket tudok sütni. Nem volt igazán jó pogácsareceptem, így most kialakíthatok egy egész a repertoárt!