r
Nosalty Logó

Töpörtyűs pogácsa 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lezsik
Töpörtyűs pogácsa 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tepertőkrémhez

A tetejére

Összesen 616 kcal
  • 12% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tepertőkrémhez

A tetejére

Összesen 6162 kcal
  • 12% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tepertőkrémhez

A tetejére

Összesen 295 kcal
  • 12% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 616 kcal
  • 12% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.2 g

Zsír

  • Összesen
    229.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8983.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1440 mg
  • Nátrium
    5924 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    818.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    698 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 6162 kcal
  • 12% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepertőkrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
  2. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a sót, és elkeverjük.
  3. Végül belekeverjük a lisztet, nem kell nagyon kidolgozni. Viszonylag lágy tésztát kell kapjunk.
  4. Langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
  5. Amíg kel a tészta, a tepertőt sóval és borssal ízesítjük.
  6. Ha megkelt a tészta, lisztezett lapra tesszük, és kinyújtjuk. Vigyázzunk, ne lisztezzük túl, mert a hajtogatások során egyre keményebb lesz a tésztánk, és nehezebb vele dolgozni.
  7. A kinyújtott tésztát megkenjük a tepertőkrém kb. ötödével, majd összehajtogatjuk. Először a felső harmadot le, majd az alsó harmadot fel, majd egyik oldalról szintén egyharmadot, és a másik oldalról is behajtunk.
  8. A nyújtás-kenés-összehajtást ismételjük még négyszer.
  9. Az utolsó hajtogatás után a tésztát hagyjuk kb. 15 percet pihenni, majd kinyújtjuk 1-1,5 cm vastagságúra.
  10. A tetejét késsel két irányból bevágjuk. Majd nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  11. Tepsire tesszük, megkenjük a kissé felvert tojással, és 5 percet pihentetjük.
  12. Előmelegített sütőben tepsinként kb. 10-12 perc alatt kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 66854
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet is anyósomtól kaptam. Bár ő már nem készíti el, mert csak reklamációt kapott a fiaitól, hogy milyenre sikerül az enyémhez képest. Hajtogatott tésztáknál arra kell nagyon figyelni, hogy 4-5 alkalomnál többször ne hajtsuk meg a tésztát. Azzal ugyanis ellenkező hatást érünk el.

Hozzávalók

A tésztához

A tepertőkrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...