Töpörtyűs pogácsa 5.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lezsik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
65g tej36 kcal
-
5 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
1g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
38 kcal
-
6g tojás7 kcal
A tepertőkrémhez
A tetejére
-
6g tojás7 kcal
Összesen
616
kcal
- 12% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
650g tej364 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
14g só0 kcal
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
55g tojás69 kcal
A tepertőkrémhez
A tetejére
-
55g tojás69 kcal
Összesen
6162
kcal
- 12% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
31.2g tej17 kcal
-
2.4g friss élesztő3 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
47.9g finomliszt174 kcal
-
18 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
A tepertőkrémhez
A tetejére
-
2.6g tojás3 kcal
Összesen
295
kcal
- 12% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 898.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 592 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 22.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
616
kcal
- 12% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.2 g
Zsír
-
Összesen 229.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8983.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 373 mg
-
Kálcium 958 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 1440 mg
-
Nátrium 5924 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 818.8 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 227.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 698 micro
-
Kolin: 404 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 667 micro
Összesen
6162
kcal
- 12% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
295
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6.5 dl tej
-
5 dkg friss élesztő
-
2 ek cukor
-
2 tk só
-
100 dkg finomliszt
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 db tojás
A tepertőkrémhez
A tetejére
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
- Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a sót, és elkeverjük.
- Végül belekeverjük a lisztet, nem kell nagyon kidolgozni. Viszonylag lágy tésztát kell kapjunk.
- Langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
- Amíg kel a tészta, a tepertőt sóval és borssal ízesítjük.
- Ha megkelt a tészta, lisztezett lapra tesszük, és kinyújtjuk. Vigyázzunk, ne lisztezzük túl, mert a hajtogatások során egyre keményebb lesz a tésztánk, és nehezebb vele dolgozni.
- A kinyújtott tésztát megkenjük a tepertőkrém kb. ötödével, majd összehajtogatjuk. Először a felső harmadot le, majd az alsó harmadot fel, majd egyik oldalról szintén egyharmadot, és a másik oldalról is behajtunk.
- A nyújtás-kenés-összehajtást ismételjük még négyszer.
- Az utolsó hajtogatás után a tésztát hagyjuk kb. 15 percet pihenni, majd kinyújtjuk 1-1,5 cm vastagságúra.
- A tetejét késsel két irányból bevágjuk. Majd nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- Tepsire tesszük, megkenjük a kissé felvert tojással, és 5 percet pihentetjük.
- Előmelegített sütőben tepsinként kb. 10-12 perc alatt kisütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 203
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 76
- Össznézettség: 67108
- Feltöltés dátuma: 2010. február 21.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Lezsik
27 recept
Ezt a receptet is anyósomtól kaptam. Bár ő már nem készíti el, mert csak reklamációt kapott a fiaitól, hogy milyenre sikerül az enyémhez képest. Hajtogatott tésztáknál arra kell nagyon figyelni, hogy 4-5 alkalomnál többször ne hajtsuk meg a tésztát. Azzal ugyanis ellenkező hatást érünk el.