r
Nosalty Logó

Tönkölykenyér tang zhonggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Tönkölykenyér tang zhonggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Tang zhong

Összesen 613 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Tang zhong

Összesen 2449 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Tang zhong

Összesen 225 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2318.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    1257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 613 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9274.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    870 mg
  • Foszfor
    2754 mg
  • Nátrium
    5028 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 2449 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A vizet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot és az élesztőt, amit habosra futtatunk fel.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe mérjük a hozzávalókat, és megdagasztatjuk, kelesztjük egy órát. Elég lágy, levegős tésztát kapunk.
  3. A tésztát alaposan lisztezett munkafelületen kettéosztjuk, néhányszor megcsavarjuk maga körül, és kenyérformába fektetjük. Tetejét megkenjük langyos vizes ecsettel, kevés lisztet szitálunk a tetejére. Langyos helyen fél órát kelesztjük.
  4. 180 fokos sütőben hőlégkeverésen 35-40 perc alatt megsütjük.
  5. Rácsra téve hűtjük ki.

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz 0,5 dl hideg vízben 1 dkg tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük sűrű krém állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használjuk a tésztához.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x15 x 2
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1075
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tönkölykenyér tang zhonggal
Évi néni 1830 recept

Az otthon fellelhető anyagokat használtam fel a kenyérsütéshez. Természetesen nem ilyen kis mennyiségben készítem a tang zhongot, de ennyi maradékom volt. Ha tang zhongot használunk, érdemes nagyobb adagot elkészíteni, mert néhány napig hűtőben eltartható. 250 ml vizet szoktam 5 dkg liszttel elkeverni, felforralni. Jól záródó edényben teszem a hűtőbe, és mindig annyit használok belőle, amennyire szükségem van.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...