r
Nosalty Logó

Tönkölybúzás sós rúd

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
duKATI
Tönkölybúzás sós rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2561 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 273 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5723.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1029 mg
  • Nátrium
    4000 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 1281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    111.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11446.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    611 mg
  • Foszfor
    2058 mg
  • Nátrium
    8000 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    999 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    933 micro
Összesen 2561 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a szójajoghurtba (szójatejszínnel is próbálkoztam, de abban nem kel meg jól), hozzáadunk egy csipet cukrot, lefedjük, és félretesszük.
  2. A burgonyákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, feltesszük főni.
  3. Amíg az élesztő felfut és a burgonya megfő, addig a tésztához szükséges többi hozzávalót belemérjük egy tálba (tönkölylisztet, külön kis tálkába először megolvasztom a vajat, ugyancsak külön 1 ek. szójalisztet 2 ek. vízzel elkeverek (1 db tojás helyettesítése céljából), valamint a sót).
  4. A burgonyákat összetörjük alaposan, majd a joghurtban felfutott élesztővel együtt mehetnek a tálba. Minden hozzávalót összegyúrunk; nem kell túl sokáig, hiszen hamar homogenizálódik a massza.
  5. A lágy tésztát kelesztőtálba tesszük, és meleg helyen 1 órán át hagyjuk duplájára nőni.

A feltéthez

  1. A megkelt tésztát kilisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A nyújtófát is érdemes folyamatosan lisztezni, mert lágy a tészta és ragad.
  2. A tésztát kevés olvasztott margarinnal kenjük meg (de lehet felvert tojással is), majd ízlés szerint megszórjuk a fűszerekkel (kömény, pirospaprika, só) és a reszelt sajttal.
  3. Ennél a lépésnél, ahogy időnk engedi választhatunk, hogy rudakra vagdaljuk, vagy pogácsaszaggatóval nekiesünk (többnyire a rudak nyernek).
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, ujjnyi vastag közökkel, mert sütéskor nőnek még. Ha rudakat készítünk, nekem kb. 2 gáztepsi szokott megtelni ezzel a mennyiséggel.
  5. Végül 180°C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen pontosan 17 perc alatt sülnek készre a finom falatok.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1171
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 01.

Ajánló

Bármikor, bárhol, bármennyit :D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
duKATI 2 recept

Sós rágcsát kedvelő tejfehérje-allergiásoknak kiváló étek, ha a sajtot elhagyjuk belőle. Ugyanez a tészta pogácsához is tökéletes! Tapasztalatból tudom, hogy ha valódi burgonyapüré helyett kb. 5 dkg burgonyapelyhet és kb. 10-15 dkg vizet összekeverünk, akkor sokkal tovább marad puha a tészta (én a mérlegben az 5 dkg pehelyhez folyamatosan adagolom a vizet, míg az összsúly el nem éri a 20 dkg).

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...