Tönkölybúzás sós rúd
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
duKATI
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
50g szójajoghurt33 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
100g burgonyapüré113 kcal
-
287 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
6g só0 kcal
-
200g tönkölybúza liszt676 kcal
A feltéthez
Összesen
1281
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
100g szójajoghurt66 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g burgonyapüré226 kcal
-
574 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
12g só0 kcal
-
400g tönkölybúza liszt1352 kcal
A feltéthez
Összesen
2561
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
10.7g szójajoghurt7 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
21.3g burgonyapüré24 kcal
-
8.5g tejmentes margarin61 kcal
-
2.7g friss élesztő3 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
42.6g tönkölybúza liszt144 kcal
A feltéthez
-
1.1g tejmentes margarin8 kcal
-
0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0 kcal
-
5.3g sajt19 kcal
Összesen
273
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.4 g
Zsír
-
Összesen 55.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5723.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 1029 mg
-
Nátrium 4000 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 185.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 524 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 500 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 301 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 467 micro
Összesen
1281
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.9 g
Zsír
-
Összesen 111.7 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11446.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 652 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 611 mg
-
Foszfor 2058 mg
-
Nátrium 8000 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 329.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 371.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1048 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 425 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 999 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 602 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 933 micro
Összesen
2561
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1220.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 853 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 dl szójajoghurt
-
20 dkg burgonyapüré
-
8 dkg tejmentes margarin
-
1 csipet cukor
-
2 teáskanál só
-
40 dkg tönkölybúza liszt
A feltéthez
-
1 ek tejmentes margarin
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál só
-
0.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
5 dkg sajt
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt belemorzsoljuk a szójajoghurtba (szójatejszínnel is próbálkoztam, de abban nem kel meg jól), hozzáadunk egy csipet cukrot, lefedjük, és félretesszük.
- A burgonyákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, feltesszük főni.
- Amíg az élesztő felfut és a burgonya megfő, addig a tésztához szükséges többi hozzávalót belemérjük egy tálba (tönkölylisztet, külön kis tálkába először megolvasztom a vajat, ugyancsak külön 1 ek. szójalisztet 2 ek. vízzel elkeverek (1 db tojás helyettesítése céljából), valamint a sót).
- A burgonyákat összetörjük alaposan, majd a joghurtban felfutott élesztővel együtt mehetnek a tálba. Minden hozzávalót összegyúrunk; nem kell túl sokáig, hiszen hamar homogenizálódik a massza.
- A lágy tésztát kelesztőtálba tesszük, és meleg helyen 1 órán át hagyjuk duplájára nőni.
A feltéthez
- A megkelt tésztát kilisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk. A nyújtófát is érdemes folyamatosan lisztezni, mert lágy a tészta és ragad.
- A tésztát kevés olvasztott margarinnal kenjük meg (de lehet felvert tojással is), majd ízlés szerint megszórjuk a fűszerekkel (kömény, pirospaprika, só) és a reszelt sajttal.
- Ennél a lépésnél, ahogy időnk engedi választhatunk, hogy rudakra vagdaljuk, vagy pogácsaszaggatóval nekiesünk (többnyire a rudak nyernek).
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, ujjnyi vastag közökkel, mert sütéskor nőnek még. Ha rudakat készítünk, nekem kb. 2 gáztepsi szokott megtelni ezzel a mennyiséggel.
- Végül 180°C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen pontosan 17 perc alatt sülnek készre a finom falatok.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 17 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1171
- Feltöltés dátuma: 2016. július 01.
Ajánló
Bármikor, bárhol, bármennyit :D
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
duKATI
2 recept
Sós rágcsát kedvelő tejfehérje-allergiásoknak kiváló étek, ha a sajtot elhagyjuk belőle. Ugyanez a tészta pogácsához is tökéletes! Tapasztalatból tudom, hogy ha valódi burgonyapüré helyett kb. 5 dkg burgonyapelyhet és kb. 10-15 dkg vizet összekeverünk, akkor sokkal tovább marad puha a tészta (én a mérlegben az 5 dkg pehelyhez folyamatosan adagolom a vizet, míg az összsúly el nem éri a 20 dkg).