r
Nosalty Logó

Tönkölybúzás rudak és zsemlék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Tönkölybúzás rudak és zsemlék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 512 kcal
  • 14% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 2045 kcal
  • 14% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 230 kcal
  • 14% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2356.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    1501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 512 kcal
  • 14% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9425.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    697 mg
  • Foszfor
    2146 mg
  • Nátrium
    6003 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 2045 kcal
  • 14% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral és a vízzel elkeverjük. A tálba szitált liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük a feloldott élesztőt, megszórjuk kevés liszttel. Letakarjuk, meleg helyen 15 percig kelesztjük.
  2. A lisztre szórjuk a sót és a koriandert. A tejet és az olajat a megkelt élesztőre öntjük. Sima tésztává gyúrjuk. Letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  3. A tésztából 100 g-os és 80 g-os darabokat vágunk le. A 80 g-os darabokból zsemléket formázunk, a 100 g-os darabokból kb. 20 cm hosszúságú rudakat formázunk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Letakarva 20-30 percig kelesztjük. Megkenjük a langyos tejjel, esetleg éles késsel egypárszor nem túl mélyen bevagdossuk.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1168
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rudakat és a zsemléket, miután megkentük a langyos tejjel, megszórhatjuk sóval, köménnyel, szezámmaggal vagy mákkal.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...