Tönkölybúzás morzsa málnás joghurttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
A málnás joghurthoz:
A morzsához:
-
55g tojás69 kcal
-
19 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
211 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
100g tej56 kcal
A sütéshez, szóráshoz:
Összesen
675
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
A málnás joghurthoz:
-
75g málna39 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g cukor77 kcal
A morzsához:
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g tönkölybúza liszt423 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
200g tej112 kcal
A sütéshez, szóráshoz:
Összesen
1348
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
A málnás joghurthoz:
-
9g málna5 kcal
-
17.9g joghurt11 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
A morzsához:
-
13.1g tojás17 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0g só0 kcal
-
14.9g tönkölybúza liszt50 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
23.9g tej13 kcal
A sütéshez, szóráshoz:
Összesen
162
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1061.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.1 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 176.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 509 micro
Összesen
675
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 45.7 g
Zsír
-
Összesen 49.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2123.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 553 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 933 mg
-
Nátrium 322 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.2 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 352.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 391 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 338 mg
-
Retinol - A vitamin: 383 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1018 micro
Összesen
1348
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
A málnás joghurthoz:
-
75 g málna
-
150 g joghurt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek cukor
A morzsához:
-
2 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek cukor
-
1 csipet só
-
125 g tönkölybúza liszt
-
0.5 teáskanál sütőpor
-
200 ml tej
A sütéshez, szóráshoz:
Elkészítés
A málnás joghurthoz:
- A málnás joghurthoz az összes hozzávalót pürésítjük.
- A morzsához: a tojások fehérjét csipet sóval habosra verjük. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és cukorral krémesre keverjük, majd a tejjel váltakozva hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
- A vajzsírt egy serpenyőben felforrósítjuk. A tojásfehérje habját a tésztához keverjük.
- A masszát a serpenyőbe öntjük, közepes hőmérsékleten kb. 3 perc alatt aranysárgára sütjük, négybe osszuk, megfordítjuk, és további kb. 1 percig sütjük. Két villával kisebb darabokra tépdeljük, és további 1-2 percig sütjük.
- A morzsát tányérokra osszuk, megszórjuk a málnával, ráöntjük a málnás-joghurtot. A pisztáciával és a porcukorral megszórva tálaljuk.
- Sütés ideje: 6 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1815
- Feltöltés dátuma: 2014. január 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Glaser
1980 recept
Málna helyett elkészíthetjük más gyümölccsel is.