r
Nosalty Logó

Tonhalsaláta spagettivel alla Fru

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nathan
Tonhalsaláta spagettivel alla Fru
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2986 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 746 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    166 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4779.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    568 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    2096 mg
  • Nátrium
    1430 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    771.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    888 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1276 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    466 micro
Összesen 2986 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    534 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a spagettit lobogó, sós vízben főni.
  2. Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk, majd rádobjuk a felkockázott hagymát, és megpároljuk. 5 perc múlva mehet bele a fokhagyma, majd a petrezselyem.
  3. Ráöntjük a tonhalkonzerveket, megszórjuk a fahéjjal, és pár percig sütjük, addig felkockázzuk a paradicsomokat.
  4. Beleöntjük a paradicsomot, majd borsozzuk, megszórjuk oregánóval, és 10-15 percig főzzük kis lángon.
  5. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, és egy kis főzővízzel együtt a szószhoz adjuk, és jól összeforgatjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5882
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 03.

Ajánló

Parmezánnal is megszórhatjuk a végén.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legjobb barátom ötlete volt a jó öreg tonhalas spagettinek egy kis csavart adni, és tonhalsalátával készítette el, ehhez talált ki új fűszerezést, és az eredmény egy nagyon finom, újragondolt tonhalas tészta lett. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...