r
Nosalty Logó

Tonhalkrémmel töltött gombafejek

Gombagasztro
Tonhalkrémmel töltött gombafejek
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Alap

Pástétom 1

Pástétom 2

429
Kalória
29.2g
Fehérje
7.1g
Szénhidrát
31g
Zsír
180g
Víz
129.1g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
3.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Alap

Pástétom 1

Pástétom 2

Összesen 429 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Alap

Pástétom 1

Pástétom 2

Összesen 1713 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Alap

Pástétom 1

Pástétom 2

Összesen 146 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 429 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.7 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3252.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1440 mg
  • Nátrium
    1227 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    719.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    811 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 1713 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

Alap

  1. A gomba tönkjét kitörjük, a gombafejek mindkét oldalán enyhén sós vízben 3-4 percig pároljuk.
  2. Olívaolajból, fokhagymából, sóból és borsból elkészítjük a pácot. A lecsepegtetjük, és az olajos pácban állni hagyjuk.
  3. Pástétom 1: a zöldfűszeres krémsajtot összekeverjük a tonhallal, kevés citromlével, sóval, borssal ízesítjük.
  4. Pástétom 2: a főtt tojást, a tonhalat, sóval, borssal, mustárral, tejföllel, pár csepp citromlével botmixerrel összedolgozzuk.
  5. Megtöltjük a tonhalas pástétomokkal a gombafejeket, és díszíthetjük őket citromcikkel, olívabogyóval, paradicsomcikkekkel és pici fodros petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p

Sokszor fogadunk vendégeket, akik sokszor csak ámulnak-bámulnak, hogy a gombát milyen sokféleképpen és finoman lehet elkészíteni. Ráadásul ezekből az összetevőkből kétféle krémet tudunk elkészíteni. Remek és nagyon dekoratív vendégváró előétel.

További receptek

Fűszeres sajtgolyók

Ezek a sajtgolyók ellenállhatatlanok, ráadásul könnyedén és változatosan elkészíthetőek. Hűtőben jó ideig elállnak, és nagy mennyiségben előre gyárthatók, sőt ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...