Tonhalkrémmel töltött gombafejek
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gombagasztro
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
Alap
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Pástétom 1
-
31g tonhalkonzerv62 kcal
-
63g krémsajt156 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Pástétom 2
-
31g tonhalkonzerv62 kcal
-
30g főtt tojás47 kcal
-
0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
429
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
Alap
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Pástétom 1
-
125g tonhalkonzerv248 kcal
-
250g krémsajt625 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Pástétom 2
-
125g tonhalkonzerv248 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
1713
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
Alap
-
42g csiperkegomba9 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Pástétom 1
-
10.5g tonhalkonzerv21 kcal
-
21g krémsajt53 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Pástétom 2
-
10.5g tonhalkonzerv21 kcal
-
10.1g főtt tojás16 kcal
-
0 kcal
-
3.4g tejföl7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
146
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 813.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 180 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 203 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
429
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.7 g
Zsír
-
Összesen 124.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 516 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3252.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 274 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 1440 mg
-
Nátrium 1227 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 719.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 811 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 519 mg
-
Retinol - A vitamin: 284 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 426 micro
Összesen
1713
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
Alap
-
500 g csiperkegomba
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Pástétom 1
-
125 g tonhalkonzerv
-
3 csepp citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Pástétom 2
-
125 g tonhalkonzerv
-
2 db főtt tojás
-
2 teáskanál dijoni mustár
-
2 ek tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 csepp citromlé
Elkészítés
Alap
- A gomba tönkjét kitörjük, a gombafejek mindkét oldalán enyhén sós vízben 3-4 percig pároljuk.
- Olívaolajból, fokhagymából, sóból és borsból elkészítjük a pácot. A lecsepegtetjük, és az olajos pácban állni hagyjuk.
- Pástétom 1: a zöldfűszeres krémsajtot összekeverjük a tonhallal, kevés citromlével, sóval, borssal ízesítjük.
- Pástétom 2: a főtt tojást, a tonhalat, sóval, borssal, mustárral, tejföllel, pár csepp citromlével botmixerrel összedolgozzuk.
- Megtöltjük a tonhalas pástétomokkal a gombafejeket, és díszíthetjük őket citromcikkel, olívabogyóval, paradicsomcikkekkel és pici fodros petrezselyemmel.
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1322
- Feltöltés dátuma: 2016. április 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gombagasztro
357 recept
Sokszor fogadunk vendégeket, akik sokszor csak ámulnak-bámulnak, hogy a gombát milyen sokféleképpen és finoman lehet elkészíteni. Ráadásul ezekből az összetevőkből kétféle krémet tudunk elkészíteni. Remek és nagyon dekoratív vendégváró előétel.