r
Nosalty Logó

Tonhalas sült tészta Macska konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tonhalas sült tészta Macska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 895 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3583 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2280.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1216 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 895 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    176 g

Zsír

  • Összesen
    195.3 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9122.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    423 mg
  • Kálcium
    1978 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2497 mg
  • Nátrium
    3803 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1066.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1766 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    354 mg
  • D vitamin:
    721 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    920 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1304 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    4862 micro
  • β-crypt
    1286 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1216 micro
Összesen 3583 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felteszünk 1 l vizet főni 1-2 csipet sóval. Amikor forr, beleteszünk fél zacskó száraz tésztát és hagyjuk, hogy megfőjön kb. 15 perc alatt (állítsunk riasztást a telefonunkon, a trutyivá főtt tésztát senki sem szereti). Közben elkészítjük a tonhalas keveréket.
  2. Serpenyőbe 1-2 evőkanál olajat csurgatunk, majd a vöröshagymát felaprítjuk, amennyire csak lehet. Ha forró az olaj, hozzáadjuk a felaprított hagymát és várunk, hogy üveges legyen. Ha már üveges, hozzáadunk 5 dkg vajat és hagyjuk, hogy ebben kicsit főjön a hagymánk. Egy kis vizet öntünk hozzá, majd takaréklángon hagyjuk kicsit, amíg kis csíkokra vágjuk a pritaminpaprikát. Ha kész vagyunk, azonnal a hagymához adjuk, és a lángot visszavesszük erősebbre. Beletörjük a fokhagyma gerezdeket, és jól elkeverjük. 8-10 percig békét hagyunk a keveréknek.
  3. Amíg a pritaminpaprika megfő, addig az olajbogyókat kettévágjuk és lecsöpögtetjük. Az olajos tonhalkonzervet hozzáöntjük a paprikához, és ha letelt a 10 perc jól megkeverjük. 5 perccel a tonhal után -kevergetés mellett- a tejszínt is serpenyőbe öntjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg korianderrel gazdagítjuk.
  4. A főtt tésztát leszűrjük a főzővíztől, és egyszer hideg vízzel öblítjük át, majd pici olajjal átkeverjük, és jénai tálba helyezzük. A még rotyogó, illatos, zöldséges-tonhalas keveréket a tésztára öntjük, és óvatosan összekeverjük.
  5. Majd a tetejére sajtot reszelünk, és addig sütjük sütőben, míg a sajt szép ropogóssá sül a tetején (kb. 10 perc).
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2173
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szokásos, gyorsan csináljunk valami finom, laktató kaját, ami azért egészséges is- szindróma. Ha szeretnéd a háztartásodban lévő hím egyedeket halas-húsos-szénhidrátos élelemmel ellátni úgy, hogy titokban zöldségekkel és vitaminokkal is megeteted őket, akkor ez a fogás tetszeni fog Neked és Nekik is... remélem. Csajoknak majd kifejlesztünk egy kalóriaszegény verziót ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...