Tonhalas sült tészta Macska konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
278 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
35 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
80g pritaminpaprika17 kcal
-
63g tonhalkonzerv124 kcal
-
50g olajbogyó58 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
895
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
300g szarvacska tészta1113 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
320g pritaminpaprika68 kcal
-
250g tonhalkonzerv495 kcal
-
200g olajbogyó232 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
Összesen
3583
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
16.5g szarvacska tészta61 kcal
-
9.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
17.6g pritaminpaprika4 kcal
-
13.8g tonhalkonzerv27 kcal
-
11g olajbogyó13 kcal
-
16.5g főzőtejszín22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
11g sajt39 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
Összesen
198
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 48.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2280.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 494 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 624 mg
-
Nátrium 951 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 266.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 442 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 1216 micro
-
β-crypt 321 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
895
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 176 g
Zsír
-
Összesen 195.3 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 504 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9122.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 423 mg
-
Kálcium 1978 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 373 mg
-
Foszfor 2497 mg
-
Nátrium 3803 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 284 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1066.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1766 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 354 mg
-
D vitamin: 721 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 920 micro
-
Kolin: 262 mg
-
Retinol - A vitamin: 1304 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 4862 micro
-
β-crypt 1286 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1216 micro
Összesen
3583
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 501.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 db pritaminpaprika
-
250 g tonhalkonzerv
-
20 dkg olajbogyó
-
300 ml főzőtejszín
-
3 csipet só
-
bors ízlés szerint
-
4 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- Felteszünk 1 l vizet főni 1-2 csipet sóval. Amikor forr, beleteszünk fél zacskó száraz tésztát és hagyjuk, hogy megfőjön kb. 15 perc alatt (állítsunk riasztást a telefonunkon, a trutyivá főtt tésztát senki sem szereti). Közben elkészítjük a tonhalas keveréket.
- Serpenyőbe 1-2 evőkanál olajat csurgatunk, majd a vöröshagymát felaprítjuk, amennyire csak lehet. Ha forró az olaj, hozzáadjuk a felaprított hagymát és várunk, hogy üveges legyen. Ha már üveges, hozzáadunk 5 dkg vajat és hagyjuk, hogy ebben kicsit főjön a hagymánk. Egy kis vizet öntünk hozzá, majd takaréklángon hagyjuk kicsit, amíg kis csíkokra vágjuk a pritaminpaprikát. Ha kész vagyunk, azonnal a hagymához adjuk, és a lángot visszavesszük erősebbre. Beletörjük a fokhagyma gerezdeket, és jól elkeverjük. 8-10 percig békét hagyunk a keveréknek.
- Amíg a pritaminpaprika megfő, addig az olajbogyókat kettévágjuk és lecsöpögtetjük. Az olajos tonhalkonzervet hozzáöntjük a paprikához, és ha letelt a 10 perc jól megkeverjük. 5 perccel a tonhal után -kevergetés mellett- a tejszínt is serpenyőbe öntjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg korianderrel gazdagítjuk.
- A főtt tésztát leszűrjük a főzővíztől, és egyszer hideg vízzel öblítjük át, majd pici olajjal átkeverjük, és jénai tálba helyezzük. A még rotyogó, illatos, zöldséges-tonhalas keveréket a tésztára öntjük, és óvatosan összekeverjük.
- Majd a tetejére sajtot reszelünk, és addig sütjük sütőben, míg a sajt szép ropogóssá sül a tetején (kb. 10 perc).
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2175
- Feltöltés dátuma: 2013. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szokásos, gyorsan csináljunk valami finom, laktató kaját, ami azért egészséges is- szindróma. Ha szeretnéd a háztartásodban lévő hím egyedeket halas-húsos-szénhidrátos élelemmel ellátni úgy, hogy titokban zöldségekkel és vitaminokkal is megeteted őket, akkor ez a fogás tetszeni fog Neked és Nekik is... remélem. Csajoknak majd kifejlesztünk egy kalóriaszegény verziót ;)