r
Nosalty Logó

Tonhalas spagetti Barilla konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barilla
Tonhalas spagetti Barilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3178 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4288 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.7 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4395.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    551 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    1976 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1081.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1941 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1011 micro
  • β-karotin
    4520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1422 micro
Összesen 3178 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1385 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb szószos lábosba melegítsünk olívaolajat, és süssük át a fokhagymát. Ha már szép aranybarna, vegyük ki.
  2. Vágjuk össze a szardellafilét apróra. Tegyük a serpenyőbe, és 2 percig süssük.
  3. Adjuk hozzá a durvára vágott paradicsomot.
  4. Főzzük 8 percen át, majd adjuk hozzá a tonhalat, amelyet előzőleg kicsit szétnyomkodtunk a kezünkkel vagy villával.
  5. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az oregánót.
  6. Közben bő, sós vízben főzzük ki a tésztát.
  7. Ha kész a tészta, szűrjük le, zárjuk el a szósz alatt a gázt.
  8. Összekeverjük, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 288
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 68516
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tonhalas spagetti Barilla konyhájából
Barilla 60 recept

A tonhal a mediterrán térségben az ősidők óta alapélelmiszernek számít. Az etruszkok a makacsság és kitartás szimbólumaként tartották számon, a görögök pedig sózással és füstöléssel tartósították. Sajnos mi magyarok nem eszünk elég halat - ez a könnyű tésztaétel ideális ötlet arra, hogy legalább heti egyszer egészséges fehér hús kerüljön a tányérunkra. www.barilla.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...