r
Nosalty Logó

Tonhalas karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Demcsi
Tonhalas karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1057 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2055.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 351 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6166.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    921 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1170 mg
  • Nátrium
    3783 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    426 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1057 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

  • 1 közepes db karfiol
  • 140 g tonhalkonzerv (valószínűleg többet is elbír, de én ennyivel készítettem most)
  • 5 dkg grana padano (reszelve vagy bármilyen más reszelhető sajt, amit szeretsz, és épp van otthon)
  • szerecsendió ízlés szerint (frissen őrölve vagy reszelve a legjobb)
  • bors ízlés szerint (frissen őrölve a legjobb)
  • 1 teáskanál
  • 1 ek zsemlemorzsa (én apróra tört kölesgolyót használtam, mert az bőven volt itthon, zsemlemorzsa meg egy morzsányi se)
  • 1 g kókuszzsír (vagy bármilyen zsiradék, amit kedvelsz, az edény kikenéséhez, ne mérd le, használj annyit, amivel alaposan ki tudod kenni)

Elkészítés

  1. A megmosott, apró rózsákra szedett karfiolt gőzben megpároljuk. Ha nincs párolóbetétünk, akkor sincs gond, csak dobjuk be a karfiolokat pár percre lobogó, forró vízbe. (Én roppanósan szeretem a karfiolt, csak addig pároltam, amíg épphogy elkezdett változni a színe. Ha puhábban szereted, párold vagy főzd hosszabb ideig.)
  2. Egy hőálló tálat kikenünk zsiradékkal, és megszórunk az apróra tört kölesgolyóval. A lecsöpögtetett karfiolt a tálba borítjuk, a szintén lecsöpögtetett tonhalkonzervet villával széttördeljük, és eloszlatjuk a karfiolon. Akár kicsit össze is lehet keverni.
  3. A tejfölt összekeverjük a sóval, borssal, szerecsendióval és a tojással, és ezt a masszát a tonhalas karfiolra borítjuk, majd grana padano sajtot reszelünk a tetejére.
  4. Az egészet betoljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, és várunk, amíg a sajt elkezdett megpirulni. Ekkor kiszedjük az ételt a sütőből, kicsit várunk, hogy hűljön, és már esszük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3384
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 06.

Ajánló

Egy finom fehérborból készült fröccs esik utána igazán jól (esetemben juhfark volt).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Demcsi 1 recept

Valami tonhalasra vágytam, ami nem tészta. A karfiol enyhe íze miatt úgy gondoltam, jók lesznek együtt, és igazam lett :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...