Tonhal sushi 2. - rákkal, tojással, uborkával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
120g sushi rizs430 kcal
-
73g tojás92 kcal
-
33g kígyóuborka5 kcal
-
24 kcal
-
53g tonhalkonzerv106 kcal
-
11g majonéz59 kcal
-
33g rizsecet6 kcal
-
17g nori lap6 kcal
-
27g surimi26 kcal
-
13g barna cukor51 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
3g tej2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
809
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
360g sushi rizs1289 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
71 kcal
-
160g tonhalkonzerv317 kcal
-
33g majonéz177 kcal
-
100g rizsecet18 kcal
-
52g nori lap18 kcal
-
80g surimi79 kcal
-
40g barna cukor152 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
10g tej6 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2425
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
30.7g sushi rizs110 kcal
-
18.8g tojás24 kcal
-
8.5g kígyóuborka1 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
13.6g tonhalkonzerv27 kcal
-
2.8g majonéz15 kcal
-
8.5g rizsecet2 kcal
-
4.4g nori lap2 kcal
-
6.8g surimi7 kcal
-
3.4g barna cukor13 kcal
-
0.9g szójaszósz1 kcal
-
0.9g tej0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
208
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.3 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1380.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 507 mg
-
Nátrium 620 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 196.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 196 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 339 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 556 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 332 micro
Összesen
809
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.8 g
Zsír
-
Összesen 62.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 773 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4142 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 260 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 1521 mg
-
Nátrium 1860 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 339.9 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 590.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 503 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 589 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1017 micro
-
Kolin: 632 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1667 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 996 micro
Összesen
2425
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
-
360 g sushi rizs
-
4 db tojás
-
0.3 db kígyóuborka
-
1 ek napraforgó olaj
-
160 g tonhalkonzerv
-
3 ek majonéz
-
1 dl rizsecet
-
2 db nori lap
-
4 ek barna cukor
-
1 ek tej
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A rizst felrakjuk főni úgy, hogy ha beletenyerelünk, a csuklónkig ér a víz. Felforraljuk, ezután alacsony lángon pároljuk 10-15 percig. Ismét felforraljuk, majd alacsony lángon 5 percig pároljuk. Ezt követően levesszük a tűzről, és lefedve 10 percig állni hagyjuk.
- A tojásokat felverjük 2 ek cukorral, kis tejjel és sóval, és az olajon kisütjük. (Nem daraboljuk össze, hagyjuk korong alakúra.) Ezután hasáb alakúra felcsavarjuk, összenyomkodjuk és hosszában felcsíkozzuk.
- Ugyanígy, hosszában felvágjuk az uborkát is.
- A tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, kifacsarjuk belőle a levet és elkeverjük a majonézzel.
- A rizst egy tepsin elegyengetünk, megöntözzük az rizsecetes lével (ecet + 2 ek cukor + só) és így hűtjük. Mindig forgassuk kis időközönként.
- Mikor kihűlt teljesen, a rácsra rakunk egy lapot és 2 cm vastagon elosztjuk rajta a rizst. Középre helyezünk 1 csík uborkát, tojást, a rákrudacskákat és a tonhalat, majd felcsavarjuk.
- Jól összenyomkodjuk, majd levesszük a rácsot és felszeljük 2 cm-es darabokra. Vizes késsel dolgozzunk, mindig magunk felé húzva a kést, és lehetőleg 1-2 húzással.
- Tálra halmozzuk és szójaszósszal, gyömbérdarabokkal vagy ízlés szerint más szósszal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 25493
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 29.
Ajánló
Vizes kézzel dolgozzunk a rizzsel. A rácson hagyjunk alul ki egy csíkot, így könnyebb feltekerni. Ami még jó, hogy a töltelékkel úgy variálunk, ahogy akarunk. Csak rákkal, csak zöldséggel stb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sokszor akartam otthon sushit csinálni, mert amit néhány étteremben kapni, az nagy pici és drága. Szerencsémre barátnőm lett egy japán lány a csoportból, aki megtanított erre a receptre. Sok variációja van, ahány ház, annyi szokás. Ez egy családi recept és meg kell mondjam, sokkal ízletesebb, mint az éttermi. Hálás köszönetem, Yumiko!