r
Nosalty Logó

Tonhal sushi 2. - rákkal, tojással, uborkával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tonhal sushi 2. - rákkal, tojással, uborkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2425 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1380.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4142 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1521 mg
  • Nátrium
    1860 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    589 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1017 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1667 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 2425 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst felrakjuk főni úgy, hogy ha beletenyerelünk, a csuklónkig ér a víz. Felforraljuk, ezután alacsony lángon pároljuk 10-15 percig. Ismét felforraljuk, majd alacsony lángon 5 percig pároljuk. Ezt követően levesszük a tűzről, és lefedve 10 percig állni hagyjuk.
  2. A tojásokat felverjük 2 ek cukorral, kis tejjel és sóval, és az olajon kisütjük. (Nem daraboljuk össze, hagyjuk korong alakúra.) Ezután hasáb alakúra felcsavarjuk, összenyomkodjuk és hosszában felcsíkozzuk.
  3. Ugyanígy, hosszában felvágjuk az uborkát is.
  4. A tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, kifacsarjuk belőle a levet és elkeverjük a majonézzel.
  5. A rizst egy tepsin elegyengetünk, megöntözzük az rizsecetes lével (ecet + 2 ek cukor + só) és így hűtjük. Mindig forgassuk kis időközönként.
  6. Mikor kihűlt teljesen, a rácsra rakunk egy lapot és 2 cm vastagon elosztjuk rajta a rizst. Középre helyezünk 1 csík uborkát, tojást, a rákrudacskákat és a tonhalat, majd felcsavarjuk.
  7. Jól összenyomkodjuk, majd levesszük a rácsot és felszeljük 2 cm-es darabokra. Vizes késsel dolgozzunk, mindig magunk felé húzva a kést, és lehetőleg 1-2 húzással.
  8. Tálra halmozzuk és szójaszósszal, gyömbérdarabokkal vagy ízlés szerint más szósszal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 25446
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 29.

Ajánló

Vizes kézzel dolgozzunk a rizzsel. A rácson hagyjunk alul ki egy csíkot, így könnyebb feltekerni. Ami még jó, hogy a töltelékkel úgy variálunk, ahogy akarunk. Csak rákkal, csak zöldséggel stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor akartam otthon sushit csinálni, mert amit néhány étteremben kapni, az nagy pici és drága. Szerencsémre barátnőm lett egy japán lány a csoportból, aki megtanított erre a receptre. Sok variációja van, ahány ház, annyi szokás. Ez egy családi recept és meg kell mondjam, sokkal ízletesebb, mint az éttermi. Hálás köszönetem, Yumiko!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...