Töltött zsemle Pinkberrytől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
714
kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
4282
kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.7 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1756.1 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 479 mg
-
Vas 170 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 493 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.1 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 117.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 279 micro
Összesen
714
kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.3 g
Zsír
-
Összesen 124.5 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10536.8 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 2871 mg
-
Vas 1017 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 1898 mg
-
Nátrium 2961 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 564.5 g
-
Cukor 415 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 706.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 561 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 127 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 333 micro
-
Kolin: 919 mg
-
Retinol - A vitamin: 559 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1672 micro
Összesen
4282
kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.4 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 23.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zsemlék tetejét éles késsel levágjuk, a belsejét kiszedjük és a zsemletetővel együtt belecsipkedjük egy nagyobb tálba.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a zsemlebélhez adjuk, hozzákeverjük a túrót, ízlés szerint mazsolát,az egyik csomagvaníliás cukrot, a citrom héját, 20 dkg porcukrot jól elkeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojások keményre felvert habját.
- Egy nagyobb tepsit jól kivajazunk, belehelyezzük a zsemléket és a tölteléket belekanalazzuk a zsemlékbe.
- Az előmelegített sütőbe tesszük. Közben felforraljuk a tejet a maradék 10 dkg cukorral, és a másik csomag vaníliás cukorral.
- Amíg a tej melegszik a sütőben lévő zsemlék kiszáradnak, éppen annyira, hogy elég tejet szívjanak magukba. Ha felforrt a tej, minden egyes zsemlére öntünk egy nagy merőkanállal belőle, majd visszatoljuk sülni, ha beszívta a tejet, még egyszer leöntjük. Ropogósra sütjük. Vaníliasodóval tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3231
- Feltöltés dátuma: 2012. május 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az egyik gyermekkori kedvenc desszertem a túróval töltött zsemle. Én nem használok tejfölt az elkészítéséhez és néha keverek a töltelékbe áfonyát. Ha gyümölccsel együtt készítem mindig van hozzá áfonyaszósz, amit vagy friss áfonyából fozok, vagy kevés vízzel higított áfonyalekvárból készült szósszal tálalok. A tej mennyiségét azért nem tudom megmondani pontosan, mert minden zsemle más állagú, más mennyiségű tejet szív fel.