r
Nosalty Logó

Töltött zsemle Pinkberrytől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött zsemle Pinkberrytől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 714 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4282 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1756.1 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.1 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 714 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.3 g

Zsír

  • Összesen
    124.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10536.8 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    2871 mg
  • Vas
    1017 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1898 mg
  • Nátrium
    2961 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.5 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    706.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1672 micro
Összesen 4282 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.4 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemlék tetejét éles késsel levágjuk, a belsejét kiszedjük és a zsemletetővel együtt belecsipkedjük egy nagyobb tálba.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a zsemlebélhez adjuk, hozzákeverjük a túrót, ízlés szerint mazsolát,az egyik csomagvaníliás cukrot, a citrom héját, 20 dkg porcukrot jól elkeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojások keményre felvert habját.
  3. Egy nagyobb tepsit jól kivajazunk, belehelyezzük a zsemléket és a tölteléket belekanalazzuk a zsemlékbe.
  4. Az előmelegített sütőbe tesszük. Közben felforraljuk a tejet a maradék 10 dkg cukorral, és a másik csomag vaníliás cukorral.
  5. Amíg a tej melegszik a sütőben lévő zsemlék kiszáradnak, éppen annyira, hogy elég tejet szívjanak magukba. Ha felforrt a tej, minden egyes zsemlére öntünk egy nagy merőkanállal belőle, majd visszatoljuk sülni, ha beszívta a tejet, még egyszer leöntjük. Ropogósra sütjük. Vaníliasodóval tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3231
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik gyermekkori kedvenc desszertem a túróval töltött zsemle. Én nem használok tejfölt az elkészítéséhez és néha keverek a töltelékbe áfonyát. Ha gyümölccsel együtt készítem mindig van hozzá áfonyaszósz, amit vagy friss áfonyából fozok, vagy kevés vízzel higított áfonyalekvárból készült szósszal tálalok. A tej mennyiségét azért nem tudom megmondani pontosan, mert minden zsemle más állagú, más mennyiségű tejet szív fel. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...